Avertismentul lansat de NATO si UE privind Statul Islamic. Scenariul macabru al jihadistilor in Europa, in urmatoarele luni

21-04-2016 16:18

Statul Islamic

Statul Islamic pregateste noi atacuri in Europa, pentru care incearca sa faca rost de arme biologice si nucleare. Acesta este avertismentul lansat de mai multi oficiali NATO si ai Uniunii Europene.

 

Potrivit acestora, exista "ingrijorari justificate" in ceea ce priveste incercarile jihadistilor de a obtine arme de distrugere in masa, relateaza The Independent.

"Legat de armele biologice, chimice si radiologice, ingrijorarile noastre sunt justificate", a declarat Jorge Berto Silva, seful departamentului de combatere a terorismului, din cadrul Comisiei Europene.

Statul Islamic s-ar putea diviza in doua factiuni - una a carei atributie sa fie "protejarea califatului in Irak si Siria - si alta care sa se ocupe de organizarea atentatelor teroriste in Europa.

Jamie Shea, secretarul general interimar pentru amenintari teroriste al NATO, sustine ca, cel mai probabil, situatia se va inrautati in urmatoarele luni, in ceea ce priveste alertele teroriste.

Avertismentele vin in contextul in care autoritatile belgiene au sustinut ca mai multi militanti ai Statului Islamic au fost trimisi in Europa, imediat dupa atentatele de la Bruxelles.

Sursa: The Independent


VIDEO PROTVPLUS.RO