Avertismentul Israelului catre Iran: "Se vor confrunta cu puterea armatei israeliene"

Ultima actualizare: 17-10-2012 13:25
exercitii armata Israel

Seful Statului Major al armatei israeliene, generalul Benny Gantz, i-a avertizat miercuri seara "pe cei care cred ca pot eradica Israelul", facand aluzie la Iran pe care l-a amenintat ca "va suporta greutatea puterii militare" a Israelului.

"Cei care cred ca pot distruge Israelul si care iau decizii in sensul acesta se vor confrunta cu puterea armatei israeliene", a declarat generalul Benny Gantz, potrivit unui comunicat militar.

Gantz a adaugat, adresandu-se Teheranului, ca amenintarile cu care se confrunta "Israelul si locuitorii sai" sunt "rezultatul unei evaluari eronate a armatei israeliene si a capacitatilor acesteia".

"In lumina acestor amenintari, avem pregatita la frontierele noastre o armata din care fac parte cei mai curajosi militari si comandanti din lume", a avertizat seful Statului Major, in timpul unei ceremonii de omagiu pentru militarii cazuti la datorie din brigada de elita "Golani".

Aceste declaratii au survenit intr-un climat febril in Israel, intretinut de unele declaratii ale oficialilor politici si ale unor analisti, pro sau contra unui atac militar israelian impotriva Iranului, cu sau fara ajutorul Statelor Unite.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO