Avalanşă pe una dintre cele mai populare pârtii de schi. Turişti dispăruţi sub zăpadă


Ultimul update: Miercuri 20 Februarie 2019 10:45
Data publicarii: Marti 19 Februarie 2019 21:25
Categorie: Stiri externe

Mai multe persoane au fost luate marţi de o avalanşă pe o pârtie de schi în staţiunea elveţiană Crans-Montana, a anunţat poliţia cantonului Valais, relatează AFP şi Reuters.

Conform ultimului anunţ al poliţiei ce cuprinde un bilanţ provizoriu al victimelor, patru persoane au fost rănite, dintre care una se află în stare gravă. Echipe de salvare continuă să caute supravieţuitori.

Potrivit ziarului local Le Nouvelliste, încă cel puţin 10-12 persoane ar fi în continuare prinse sub un strat de zăpadă înalt de circa doi metri, după ce avalanşa a acoperit circa 300-400 de metri din pârtia de schi.

Accidentul s-a petrecut la ora locală 14:23 în sectorul Plaine-Morte. Acesta ajunge la o altitudine de peste 3.000 de metri şi este sectorul schiabil situat la cea mai mare înălţime în staţiunea Crans-Montana, foarte frecventată acum, fiind o perioadă de vacanţe şcolare.

Website-ul domeniului schiabil indică un riscă de avalanşă de nivelul 2, pe o scară de 1 la 5. Avalanşa a survenit după o săptămână în care s-au înregistrat temperaturi peste cele normale, ceea ce ar fi condus la topirea rapidă a zăpezii.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

FULLSCREEN
Avalanşă pe una dintre cele mai populare pârtii de schi. Turişti dispăruţi sub zăpadă
  • /

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO