Autoritatile din Indonezia au gasit solutia pentru a-i pazi pe detinutii inchisi pentru trafic de droguri: crocodili flamanzi

Dată publicare: 10-11-2015 12:35
Dată actualizare: 13-11-2015 07:08


crocodil

Condamnatii pentru infractiuni legate de droguri din Indonezia ar putea fi paziti de crocodili flamanzi, sub auspiciile unui plan invocat marti de agentia anti-drog din aceasta tara, a indicat un purtator de cuvant, citat de DPA.

Potrivit planului sefului agentiei mentionate, Budi Waseso, o inchisoare construita pe o insula inconjurata de ape pline de crocodili i-ar pastra izolati pe traficantii de droguri de curieri si utilizatori, a precizat purtatorul de cuvant al institutiei, Slamet Pribad, relateaza Agerpres.

Responsabilul a indicat totodata ca Budi va calatori in trei provincii ale tarii pentru identificarea celor mai feroce crocodili si pentru a dovedi ca planul este serios, a adaugat Slamet Pribadi.

"Vom plasa cat de multi crocodili putem. Voi cauta cele mai feroce specii de crocodil" ar fi spus Budi Waseso, citat de presa locala, relateaza The Guardian. "Crocodilii nu pot fi mituiti, nu ii poti convinge sa te lase sa evadezi" a mai spus acesta.

Acest plan survine in contextul in care Indonezia a adoptat o pozitie extrem de dura impotriva traficului de droguri, iar in acest an autoritatile au executat 14 traficanti, sfidand comunitatea internationala care solicita clementa.

Potrivit Ministerului Justitiei, cel putin 121 de persoane sunt in prezent condamnate la moarte in Indonezia - dintre care 35 straini - cea mai mare parte pentru infractiuni legate de droguri.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO