Australia se confruntă cu noi probleme. Ploile torențiale și inundațiile fac prăpăd

Ultima actualizare: 19-01-2020 10:07

După incendiile de vegetaţie care au provocat moartea a 28 de oameni şi a sute de milioane de animale şi păsări, Australia se confruntă cu alte probleme.

Ploile torenţiale au făcut prăpăd în estul acestei ţări, însa în regiuni în care nu sunt semnalate incendii.

Zeci de persoane au avut nevoie de ajutorul autorităţilor pentru a fi evacuate din case, după ce apele au acoperit terenuri şi şosele pe suprafeţe mari.

Cele mai afectate regiuni de ploile torenţiale au fost în statul Queensland din nord-estul Australiei, unde precipitaţille au ajuns la 300 de litri pe metru pătrat într-o oră.

Prin urmare, apele au blocat principalele drumuri şi au inundat suprafeţe întinse de terenuri, locuinţe sau centre comerciale. Meteorologii nu sunt alarmaţi şi văd acest fenomen nu ca pe un potop, ci o o excepţie rar întâlnită.

Peter Markworth, Agenţia de Meteorologie: „Am asistat la un front atmosferic întâlnit o dată la o sută de ani deasupra sud-estului statului Queensland, dar în acest moment sunt doar câteva localităţi în care s-au înregistrat cea mai mare rată de precipitaţii zilnice, însă fenomenul nu este foarte răspândit.”

Ploile au venit în regiuni unde până acum câteva zile era secetă, iar oamenii aşteptau un norişor de ploaie. Ploaia a venit până la urmă, dar în cantităţi mult mai mari decât se aşteptau localnicii. În statul australian New South Wales din sud-estul ţării, precipitaţiile au fost de 173 de litri pe metru pătrat.

În acest timp, în statul Victoria, din sudul ţării, incendiile de vegetaţie continuă să pună probleme autorităţilor, mai ales că regiunea a fost ocolită de ploi . Din septembrie până acum, flăcările au mistuit peste 2.600 de case şi au ars mai bine de 10,3 milioane de hectare de vegetaţie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO