Au obtinut la tribunal dreptul sa-si castreze copiii ca sa-i salveze!

Dată publicare: 16-11-2010 00:00
Dată actualizare: 05-06-2012 04:28


Copil

Doi baieti, in varsta de un an si jumatate si respectiv trei ani, vor fi, pur si simplu, castrati, dupa ce parintii acestora au cerut in instanta dreptul sa ii supuna la aceasta procedura.

Cei doi sufera de o maladie extrem de rara, din cauza careia ar putea face cancer testicular.

Medicii cred ca cei doi baieti, care nu sunt inruditi, sunt singurii australieni care sufera de sindromul Denys-Drash. Cauzat de o mutatie genetica, acest sindrom poate duce la aparitia unor tumori fatale la nivelul rinichilor sau testiculelor sau la aparitia unor malformatii genitale.

Cunoscuti dupa pseudonimele lor, lui Russell si lui Sean le vor fi indepartati rinichii, dar si testiculele, lasandu-i sterili.

Cazurile celor doi au fost examinate de Tribunalul Familiei din Australia care a decis sa-i lase pe pariti sa le administreze orice tratament sau operatie propuse de medici si care ar putea sa le salveze viata.

Oricum, chiar si in cazul in care judecatorii nu ar fi aprobat castrarea baietilor, sindromul i-ar fi lasat pe acestia infertili.

Judecatorul Peter Murphy si-a motivat decizia spunand ca tratamentul propus de medici le-ar imbunatati viata copiilor, atat din punct de vedere psihic, cat si fizic.
 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO