Au mers la spital cu bebelusul lor plin de vanatai, iar statul le-a dat copilul spre adoptie. Ce s-a intamplat dupa 3 ani

Ultima actualizare: 16-10-2015 07:00
parinti UK

Caz revoltator in Marea Britanie. Un cuplu risca sa nu-si mai vada niciodata copilul, ridicat de autoritati, care ii suspectau de rele tratamente.

 

Dupa trei ani, s-a dovedit ca parintii erau nevinovati, dar copilul lor a fost deja dat spre adoptie altei familii. Avocatii spun ca sansele ca justitia sa revoce adoptia, desi oamenii sunt nevinovati, sunt minime.

In urma cu trei ani, Karrissa si Richard au ajuns la spital cu bebelusul lor de sase saptamani. Copilul sangera in zona gurii si avea vanatai pe corp. Parintii au fost acuzati de abuz si decazuti temporar din drepturi.

Karrissa Cox, mama copilului: "Nu ne venea sa credem ca suntem acuzati de asa ceva".

Dupa trei ani, cei doi au reusit sa demonstreze ca ranile si vanataile bebelusului erau provocate de o boala genetica rara. Intre timp insa, copilul lor fusese adoptat deja de alta familie.

Karrissa Cox, mama copilului: "Vom contesta adoptia. Vom lupta pana la capat ca sa ne recuperam copilul".

Dar orice instanta va lua in considerare binele copilului, crescut deja de la o varsta frageda de alta familie.

Michael Turner, avocatul parintilor: "Desi au fost achitati, acesti parinti au primit de fapt o sentinta pe viata: probabil nu-si vor mai recupera niciodata copilul. Statul le-a furat copilul."

Acest caz ridica grave semne de intrebare cu privire la sistemul britanic de protectie a copilului. Legile au suferit modificari in ultimii ani, din cauza mai multor cazuri mediatizate de copii maltratati sau chiar omorati de parintii lor.

Asa se face ca, la cea mai mica suspiciune, copiii sunt scosi din mediul familial periculos. Mai mult, o lege adoptata anul trecut face posibila adoptarea acestor copii, chiar inainte ca parintii lor sa fie condamnati.

John Simmonds, reprezentant al unui ONG: "Nu e vorba de un numar mic de copii, sunt foarte multi supusi abuzurilor si neglijarii. Responsabilitatea autoritatilor este in primul rand fata de acesti copii, fata de nevoile si dezvoltarea lor pe termen lung".

Intentiile bune sunt insa o slaba consolare pentru parintii carora li s-a luat copilul pe nedrept.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO