Au furat 13 milioane de dolari in mai putin de trei ore. Cum au dat spargerea 100 de hoti din Japonia

23-05-2016 12:21

bancomat ATM- Shutterstock

Mai multi hoti au dat o spargere de proportii, in doar cateva ore, in Japonia.

O grupare de crima organizata a reusit sa fure 12,7 milioane de dolari, de la bancomate din Japonia, in interval de mai putin de trei ore, intr-un jaf de proportii ce a implicat mii de retrageri coordonate de numerar, relateaza luni The Guardian, care precizeaza ca politia crede ca pana la 100 de persoane au luat parte la furt, dintre care niciuna nu a fost prinsa, relateaza News.ro.

Hotii au folosit carduri false pentru a retrage cate 100.000 de yeni (aproape 1.000 de dolari) – suma maxima ce poate fi retrasa de la bancomat - de la 1.400 de ATM-uri din supermarketuri, pe data de 15 mai, potrivit politiei. Magazinele alese erau din Tokyo si din alte 16 prefecturi din tara, potrivit Kyodo News.

Bancile care detineau ATM-urile au explicat ca infractorii au folosit in total 1.600 de carduri de credit clonate dupa unele emise de o banca din Africa de Sud, al carui nume nu a fost dat publicitatii.

Politia japoneza a cerut autoritatilor din Africa de Sud, prin intermediul Interpol, sa stabileasca modul in care hotii au obtinut datele bancare. Potrivit unor informatii aparute in presa din arhipelagul nipon, membrii bandei ar fi parasit deja Japonia.

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO