Au fost confirmate primele cazuri de coronavirus în Marea Britanie

Ultima actualizare: 31-01-2020 16:07
virus

Două persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus în Marea Britanie, au anunțat autoritățile de la Londra, potrivit BBC.

Cele două persoane sunt rude și în acest moment primesc tratament. Acestea sunt singurele informații oferite de autoritățile britanice despre cei doi bolnavi.

Chris Whitty, șeful serviciilor medicale din Anglia: „NHS (sistemul public de sănătate britanic, n.r.) este extrem de bine pregătit și capabil facă față acestei situații. Deja încercăm să identifică toate persoanele cu care au intrat în contact pacienții pentru a preveni răspândirea virusului. Ne-am pregătit pentru apariția cazurilor de coronavirus în UK și avem implementate măsuri de control pentru a răspunde imediat”.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat joi seară că epidemia provocată de corona-virusul din China reprezintă o urgență la nivel global.

Marea Britanie a ridicat gradul de alertă în Regat la nivelul "moderat". Iar Uniunea Europeană a trimis o aeronavă în China pentru a-i prelua pe cetățenii europeni rămaşi izolaţi acolo.

Între timp, bilanțul s-a agravat. Oficial au murit 213 oameni și 8.900 de persoane sunt infectate. Cele mai multe dintre cazuri sunt în China, dar virusul a fost identificat în alte 20 de state.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO