Au auzit ultimele cuvinte ale fiului mort intr-un film: imaginea care a cutremurat doi parinti

zero dark thirty

Un cuplu din Connecticut a fost socat atunci cand a auzit vocea fiului lor mort in atentalele de la 11 septembrie 2001, de la World Trade Center, in filmul "Zero Dark Thirty" nominalizat la Oscar in acest an.


 

Filmul regizat de Kathryn Bigelow se deschide cu o scena de 3 minute in care, pe fundalul unui ecran negru, se aud inregistrarile telefonice cu strigatele de ajutor ale victimelor din atentate.

 

Mary Fetchet, al carei fiu Bradley a murit in urma cu aproape 12 ani in sangeroasele atacuri, a fost indignata atunci cand a auzit ca vocea copilului ei a fost folosita intr-un film despre uciderea lui Osama Bin Laden, fara a i se cere acceptul.

Citește și
Oscar 2013
Oscar 2013, lista castigatorilor. "Argo" al lui Ben Affleck a fost desemnat cel mai bun film
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

 

Bradley Fetchet avea 24 de ani si a murit dupa prabusirea turnurilor gemene. Familia sa crede ca ultimele sale cuvinte, inregistrate telefonic, sunt sacre.

 

"Iti poti imagina ca mergi sa vezi un film si ca, fara sa stii, o sa auzi vocea unei persoane iubite care a fost ucisa de mana unor teroristi?" a declarat in lacrimi mama tanarului, relateaza Daily News.


"Am fost socata ca nu am fost contactata pentru a mi se cere permisiunea ca acea inregistrare sa fie folosita" a mai povestit aceasta.


Acesta nu a fost singurul caz in care rude ale victimelor s-au trezit ca aud la cinema vocile persoanelor iubite si decedate in atentate.


Rudele lui Betty Ann Ong, o alta victima a atentatului care a avut loc pe 11 septembrie 2001 in Statele Unite, i-au criticat aspru pe producatorii filmului "Zero Dark Thirty", pentru ca au folosit fara acordul lor o inregistrare a vocii acesteia din momentul tragediei.
 

Betty Ann Ong se afla in unul dintre cele doua avioane care au lovit World Trade Center din New York si, potrivit rudelor ei, folosirea inregistrarii telefonice din timpul tragediei este "revoltatoare".

 

Filmul lui Kathryn Bigelow, prima regizoare din istorie premiata cu Oscar, s-a aflat in centrul a numeroase controverse inca de la lansarea sa, intrucat prezinta scene de tortura a unor persoane care ar fi contribuit la localizarea fostului lider al retelei Al-Qaida.

Mai multe voci au spus despre "Zero Dark Thirty" - care a primit un Oscar pentru cel mai bun montaj de sunet - ca ar fi fost un instrument de propaganda electorala pentru Barack Obama.
 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Fotografiile cu Michelle Obama la premiile Oscar, modificate de agentia oficiala de presa din Iran
Fotografiile cu Michelle Obama la premiile Oscar, modificate de agentia oficiala de presa din Iran

O agentie de presa iraniana a modificat digital rochia lui Michelle Obama, cu care aceasta a aparut pentru anuntarea premiului Oscar pentru cel mai bun film.

Oscar 2013, lista castigatorilor.
Oscar 2013, lista castigatorilor. "Argo" al lui Ben Affleck a fost desemnat cel mai bun film

Lungmetrajul "Argo", de Ben Affleck, a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film, la cea de-a 85-a gala de decernare a acestor distinctii, care a avut loc la Los Angeles.

Actorul din Transformers s-a facut numai muschi: imaginea in care e transformat. Cum a ajuns asa
Actorul din Transformers s-a facut numai muschi: imaginea in care e transformat. Cum a ajuns asa

Vezi aici tot articolul

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.