Atentat sinucigas in Antalya, Turcia. Un terorist kurd s-a aruncat in aer

30-09-2011 21:41
Sursa: www2.dha.com.tr

atentat Turcia

O bomba a explodat vineri seara in statiunea Kemer din sudul Turciei.

Potrivit agentiei de stiri Dogan, atentatul a fost organizat de un terorist sinucigas si viza sediul jandarmeriei din oras.

In explozie, atentatorul si-a pierdut viata si doi jandarmi au fost usor raniti. De asemenea, mai multe masini au fost distruse, la fel si cladirile aflate in apropiere.

Atacul vine la numai 10 zile dupa ce o alta bomba a explodat langa o scoala din capitala tarii, Ankara, ucigand trei persoane si ranind grav alte 34.

Incidentul de atunci a fost revendicat de gruparea kurda TAK, aceasta anuntand ca va organiza si alte atentate similare.

Atacurile kurzilor extremisti s-au intensificat in ultima vreme. Ei cer autonomia regiunii din sud-vestul tarii, unde predomina populatia de origine kurda.

Cerintele lor sunt constant refuzate de autoritatile turce, care se tem ca autonomia kurzilor va duce la divizarea tarii pe criterii etnice.

Tot in statiunea Kemer a avut loc un atentat cu bomba la sfarsitul lunii august. Atunci 10 persoane au fost ranite, printre care si turisti straini.

Sursa: www2.dha.com.tr


VIDEO PROTVPLUS.RO