Atentat cu cel puţin 8 morţi şi zeci de răniţi, la un meci de cricket din Afganistan


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 19 Mai 2018 10:11
Categorie: Stiri externe
atentat Jalalabad

Cel puţin opt persoane au fost ucise şi 45 rănite într-o serie de explozii vizând un meci de cricket la Jalalabad în estul Afganistanului, au anunţat sâmbătă autorităţile, citate de France Presse.

Acest atentat, care a avut loc vineri seară în jurul orei locale 23.00 în timp ce avea loc meciul, este primul înregistrat în Afganistan de la începutul Ramadanului joi.

Trei dispozitive au fost ascunse pe stadion şi au explodat printre spectatori, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei Attaullah Kogyani.

"Organizatorul turneului, numit +Cupa Ramadanului+, Naqibullah Zaher a fost ucis", a precizat el.

"Cele trei explozii au făcut opt morţi şi 45 de răniţi", a confirmat apoi biroul guvernatorului într-un comunicat.

Atentatul nu a fost revendicat dar talibanii au anunţat că nu ei sunt responsabili.

"Mujahedinii noştri nu au nimic de-a face cu exploziile de la Jalalabad", a declarat purtătorul lor de cuvânt, Zabihullah Mujahid, într-un mesaj pe reţeaua WhatsApp.

Frontalieră cu Pakistanul, prezenţa combatanţilor talibani în provincia Nangarhar a cărei capitală este Jalalabad este puternică, precum şi a grupării Stat Islamic, care s-a implantat acolo în 2015.

SI a revendicat în septembrie 2017 un atentat sinucigaş împotriva unui meci de cricket la Kabul. Un atentator sinucigaş interceptat la intrarea pe stadion în timpul meciului a făcut atunci trei morţi şi cinci răniţi.

Preşedintele afgan Ashraf Ghani a condamnat sâmbătă atentatul de la Jalalabad: "teroriştii nu se opresc să ne ucidă compatrioţii în timpul lunii sfinte a Ramadanului", a denunţat el într-un comunicat.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO