Atacurile din Sri Lanka vor costa până la 1,5 miliarde de dolari sectorul turistic


Ultimul update: Vineri 26 Aprilie 2019 21:59
Data publicarii: Vineri 26 Aprilie 2019 21:58
Categorie: Stiri externe
Victimele atacurilor din Sri Lanka, înmormântate

Atentatele comise în duminica Paştelui catolic în Sri Lanka ar putea provoca pierderi de până la 1,5 miliarde de dolari sectorului turistic în acest an, a anunţat vineri ministrul finanţelor ţării.

"Turismul va fi (sectorul economic) cel mai dur afectat", a declarat ministrul finanţelor Mangala Samaraweera, citat de France Presse. "Ne aşteptăm la o scădere cu 30% a sosirilor şi aceasta înseamnă o pierdere de aproximativ 1,5 miliarde de dolari", a adăugat el într-o conferinţă de presă.

Insula din Asia de Sud, apreciată pentru plajele sale idilice şi natura luxuriantă, a înregistrat un an record în 2018 cu 2,33 milioane de turişti. Ea spera să genereze venituri de 5 miliarde de dolari în 2019, faţă de 4,4 anul trecut.

Atentatori sinucigaşi s-au aruncat în aer duminică dimineaţă în mai multe biserici ale minorităţii creştine şi hoteluri de lux, ucigând 253 de persoane. Organizaţia jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat aceste atentate sinucigaşe.

Pe baza datelor în legătură cu precedente ţări afectate de atentate precum Franţa, Belgia, Spania sau Tunisia - Samaraweera a declarat că sectorul ar putea spera la revenirea la normal în doi ani.

"În mod obişnuit, ţările care suferă de atacuri în stilul SI îşi văd turismul că se restabileşte într-un an până la doi ani, atât timp cât problemele sunt rezolvate de la bază şi măsurile de securitate sunt bine comunicate", a explicat ministrul.

Din Regatul Unit până în Israel, mai multe ţări au recomandat cetăţenilor lor să evite să se ducă în Sri Lanka sau să părăsească ţara dacă sunt acolo. Australia a considerat vineri că "probabil" noi atentate vor fi comise acolo.

Sute de olandezi care se află în prezent în Sri Lanka vor fi repatriaţi în Olanda "în zilele următoare", a declarat vineri un fond de garanţii activ în turism.

Parisul recomandă francezilor să-şi limiteze deplasările în capitala Colombo şi să stea departe de lăcaşurile de cult şi de adunări organizate în insulă.

India vecină este cel mai mare furnizor de turişti în Sri Lanka, urmată de Marea Britanie, fostă putere colonială, şi China.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO
Dragoș Bucur, surpriză inspirată din filmele western pentru Eduard

07:14
Povestea emoționantă a lui Eduard, un băiețel de opt ani imobilizat în scaun cu rotile pe viață

05:05
Revista Beau Monde a aniversat 18 ani de la apariție. Cătălin Măruță, gazda evenimentului

04:59
În calitate de ce va fi invitat Jeremy la nunta Carolinei

03:11
România, o nouă istorie pentru o nouă națională! Cucerim nordul! România U21 – Finlanda U21, joi de la ora 20:00, ÎN DIRECT la PRO TV! Bucurați-vă de fotbal!

00:30
Istoria EURO 2020 nu se scrie fără noi la București! Pe 15 noiembrie, România – Suedia se vede în direct la PRO TV de la ora 21:45!

00:30
Cu Amalia Năstase, fosta soție a lui Ilie Năstase, pe urmele copilăriei

06:11
Simina, fosta soție a lui What's Up, face dezvăluiri la câteva luni de la divorț

Simina: "Cred că într-o zi vine o întrebare dacă este iubire sau obișnuință"


13:55
Accidentele rutiere, tot mai dese în ultimii ani

"Un moment de neatenție la volan poate crea traume ireparabile în familie"


12:16
Daniela Gyorfi, despre operațiile estetice

"Această medicină este o chirurgie și are niște consecințe pozitive, dar poate avea riscuri și complicații"


18:44