Tensiuni tot mai mari in Orientul Mijlociu dupa atacurile din Siria. De ce se teme de fapt Israelul


Ultimul update: Joi 09 Mai 2013 06:58
Data publicarii: Luni 06 Mai 2013 12:06
Categorie: Stiri externe
Siria, Israel, Damasc

Cel putin 15 militari sirieni au fost ucisi si soarta altor catorva zeci este necunoscuta, dupa raidul israelian desfasurat in noaptea de sambata spre duminica impotriva a trei pozitii militare la nord de Damasc, a anuntat o organizatie neguvernamentala.

Israelul s-a baricadat cu sistemul anti-racheta

AP scrie ca Israelul si-a intarit sistemul de aparare anti-racheta in zona granitei cu Siria, de teama unei replici in urma atacurilor din ultimele zile.

Cea mai mare teama a israelienilor sta in rachetele cu care ar putea fi inarmata gruparea Hezbollah. In razboiul din 2006, peste 4.000 de rachete au fost lansate pe teritoriul israelian, iar oficialii de la Tel Aviv se tem ca acum ar putea fi vorba ca gruparea libaneza ar avea zeci de mii de rachete deja.

15 militari au murit

"Cel putin 15 militari au fost ucisi si soarta altor catorva zeci este necunoscuta in urma raidului israelian. Cele trei instalatii numara 150 de persoane dar nu se stie daca toate se aflau acolo in momentul raidului", a explicat pentru AFP Rami Abdel Rahmane, directorul Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO).

Iranul a dezmintit, luni, ca depozitele de arme vizate de aviatia israeliana ar contine arme iraniene, potrivit Sepahnews.com, site-ul Gardienilor Revolutiei, armata de elita a regimului islamic, relateaza AFP.

Generalul Massud Jazayeri, adjunctul sefului Statului Major al fortelor armate a"respins propaganda presei occidentale si israeliene care afirma ca depozitele de arme iraniene ar fi fost tinta" raidurilor desfasurate recent de aviatia israeliana in Siria.

Un oficial israelian de rang inalt declarase anterior ca Israelul a efectuat un atac aerian in noaptea de sambata spre duminica in apropiere de Damasc, care a vizat arme iraniene destinate miscarii siite libaneze Hezbollah.
"Atacul a vizat rachete iraniene cu destinatia Hezbollah, la nord de Damasc", a declarat oficialul citat.

Acest atac a avut ca tinta cladirile din nord-vestul capitalei siriene, in apropiere de locul unui atac aerian israelian pe care statul evreu l-a confirmat implicit in ianuarie, a adaugat oficialul.

Sursa: Pro TV

Tags: siria, israel,

VIDEO PROTVPLUS.RO