Atacul armat din Las Vegas. Fostul cumnat al atacatorului: Era un tip grozav


Ultimul update: Luni 09 Octombrie 2017 13:31
Data publicarii: Luni 02 Octombrie 2017 20:11
Categorie: Stiri externe
Atacul din Las Vegas

Scott Brunoehler, fostul cumnat al lui Stephen Paddock, identificat de autoritățile americane drept autorul atacului armat de la un festival de muzică din Las Vegas, susține că acesta era o persoană inteligentă și de treabă.

„Era un tip inteligent. Avea un job bun, char era un tip grozav. Obișnuiam să practicăm schi nautic împreună”, a declarat Scott Brunoehler, pentru LA Times.

Paddock era un tânăr încântător din sudul Californiei atunci când s-a căsătorit cu sora lui Scott, Sharon, în anii `70. Cu toate acestea, de când Paddock a divorțat de sora sa, cei doi au rupt legătura.

„Despărțirea lor s-a făcut de comun acord. S-au cam îndepărtat”, a mai spus Scott Brunoehler, în vârstă de 62 de ani.

Totodată, el a povestit că atunci când aveau 20-30 de ani, Paddock îi lua în excursii pe Lacul Castaic sau pe Buena Vista din ținutul Kern, pe barca sa.

„Părea un tip normal, un băiat bun. Nu îmi amintesc nimic rău despre felul lui de-a fi. Încă sunt șocat”, a mai mărturisit fostul cumnat al atacatorului responsabil pentru moartea a 58 de persoane și rănirea a peste 500.

Scott Brunoehler a aflat de atac după ce un prieten l-a sunat să îi spună că fiica sa a fost rănită în atac. A deschis televizorul și atunci l-a sunat nepoata sa.

 

„Mi-a zis: <<Recunoști acest nume?>> Toți mi-au zis cine a fost atacatorul”, a mai spus el.

Potrivit autorităților americane, Paddock s-a sinucis la scurt timp după ce a deschis focul asupra mulțimii care participa la un festival de muzică, la hotelul Mandalay Bay din Las Vegas. Ulterior, gruparea Stat Islamic a revendicat atacul și l-a descris pe atacatorul drept „un luptător” al rețelei jihadiste. Pe de altă parte, FBI a precizat că nu există indicii care să arate că bărbatul ar fi fost afiliat unei rețele teroriste internaționale.

58 de persoane au murit și 515 au fost rănite, în urma atacului, potrivit celui mai recent bilanț anunțat de poliția din Las Vegas.

 

Sursa: LA Times

VIDEO PROTVPLUS.RO