Momentul în care un călător din metrou a imobilizat un bărbat înarmat cu un pistol

17-10-2019 16:33

Un exemplu de curaj vine din Chicago. Văzând un bărbat înarmat în metrou, unul dintre călători nu a stat pe gânduri şi a sărit pe el să îl imobilizeze. Un martor a filmat scenele tensionante.

Individul mascat se urcase în metrou cu gândul de a-i prăda pe călători.

Jean Paul LaPierre, "bunul samaritean": "Am bănuit că ceva nu e în regulă şi cineva mi-a confirmat asta. Mi-a zis că un individ înarmat umblă prin tren şi jefuieşte oamenii. Iar asta m-a înfuriat."

Drept urmare s-a dus glonţ să îl înfrunte. Pentru că la mijloc era o armă de foc, ceilalţi pasageri s-au temut pentru viaţa lor.

Bărbatul care a sărit la gâtul agresorului spune că acesta era însoţit de mai mulţi amici.

Jean Paul LaPierre: "Au început să mă ameninţe, dar eu am rămas neclintit. Cel pe care îl prinsesem îmi spunea că nu avea decât un pistol şi îmi tot cerea să îi dau drumul. Dar eu i-am zis că nu o să plece nicăieri."

Majoritatea celor care se aflau în metrou urmau să participe la un maraton. Cel care a filmat aceste cadre spune că dintre toţi, Jean La Pierre a fost singurul curajos să ia atitudine.

În vârstă de 54 de ani, bărbatul e din Boston şi deţine un depozit de materiale, unde are aproape zilnic parte de un antrenament intens. În ciuda incidentului din metrou, spune că va continua să vină în Chicago de fiecare dată când are loc un maraton.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO