Atac la adresa lui Obama: "Este un ipocrit elitist. Copiii lui sunt mai importanti decat ai nostri?"


Ultimul update: Sambata 19 Ianuarie 2013 07:05
Data publicarii: Miercuri 16 Ianuarie 2013 17:47
Categorie: Stiri externe
Barack Obama

Puternicul grup de lobby pentru arme National Rifle Association (NRA) insista asupra introducerii a cate un ofiter inarmat in fiecare scoala din SUA, catalogandu-l pe presedintele Barack Obama drept "ipocrit elitist".

Intr-un clip de 35 de secunde, difuzat marti pe site-ul propriu, NRA il critica pe Obama, care a declarat ca este "sceptic" in privinta solutionarii violentei din scoli prin paza inarmata. "Sunt oare copiii presedintelui mai importanti decat copiii nostri?" se intreaba NRA.

In scoli ar trebui sa fie introdusi ofiteri inarmati, a propus seful NRA, Wayne LaPierre, in cadrul unei conferinte de presa pe tema masacrului dintr-o scoala din Newtown, Connecticut, in urma caruia au fost ucisi 20 de elevi.

Citeste si: Cum arata cea mai mica arma din lume. Cantareste 20g, dar e extrem de periculoasa VIDEO

Inasprirea legilor privind armele de foc nu este o solutie, a adaugat LaPierre. Initial, congresmanii americani pareau dispusi sa aprobe o noua legislatie privind controlul armelor, dar intre timp probabilitatea trecerii in Congres a unor astfel de masuri s-a diminuat.

Totusi, Obama intentioneaza sa propuna miercuri niste idei, printre care si controlul armelor prin masuri legislative si executive, pe care Casa Alba le considera valabile si fara aprobarea Congresului.

Citeste si: Premiera mondiala. Decizia inovatoare care schimba radical invatamantul in America

Sursa: Mediafax

Tags: arme, sua, atacuri,

VIDEO PROTVPLUS.RO