Atac sinucigaș într-un cartier diplomatic din Kabul. ISIS l-a revendicat


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Sursa: Reuters
Data publicarii: Marti 31 Octombrie 2017 17:10
Categorie: Stiri externe
Atac Kabul

Un atac sinucigaș a avut loc marți într-un cartier diplomatic din capitala afgană, Kabul.

 În urma atacului sinucigaș, cel puțin trei persoane au fost ucise, iar alte 14 au fost rănite, au declarat oficialii din Sănătate, notează Aljazeera.

Atacul a avut loc marți pe strada numărul 14 din zona Wazir Akbar Khan. Locul este unul atent supravegheat, întrucât în zonă se află mai multe sedii diplomatice, au declarat surse din poliție.

Ismail Kawoosi, purtătorul de cuvând al ministerului Public de Sănătate, a declarat că răniții au fost transportați la spital, unde sunt tratați corespunzător.

Se pare că atacul sinucigaș a avut loc în afara clădirii diplomatice. Până în acest moment nu se cunoaște cert ținta atacului, a declarat purtătorul de cuvând al ministerului Apărării.

Presa afgană a scris că atacul a vizat clădirea Ambasadei Australiei.

Statul Islamic a revendicat explozia.

Atacul a fost „o misiune sinucigașă, unde s-a folosit o vestă cu explozibil. Incidentul a avut loc în cartierul diplomatic, Wazir Akbar Khan din orașul Kabul”, notează Reuters.

O serie de atacuri au avut loc în luna octombrie în Kabul. De pildă, o moschee șiită a devenit ținta atacurile, în urma căreia 70 de persoane și-au pierdut viața.

 

 

Sursa: Reuters Al Jazeera

VIDEO PROTVPLUS.RO