Atac cu bombă în Burkina Faso. Cel puțin 20 de persoane au fost ucise

Ultima actualizare: 09-09-2019 07:30
Burkina Faso
Getty

rCel puţin 20 de persoane au fost ucise duminică în două atacuri, între care unul cu dispozitiv exploziv improvizat (IED), în două localităţi din provincia Sanmatenga, nordul Burkina Faso, au anunţat surse de securitate şi locale, relatează AFP.

"Un vehicul de transport mixt - mărfuri şi pasageri - a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat în zona Barsalogho, în urma exploziei fiind înregistraţi cel puţin 12 morţi în rândul pasagerilor, în majoritate comercianţi, duminică după-amiază'', a indicat o sursă de securitate, relatează Agerpres.

"La aproximativ 50 de kilometri de Barsalogho, pe ruta Kelbo - Dablo, a fost atacat şi un convoi cu alimente'', a menţionat sursa citată, fără a da detalii.

Burkina Faso, o ţară săracă din Africa de Vest, este afectată de patru ani şi jumătate de violenţe, atribuite unor grupuri armate jihadiste, unele afiliate Al-Qaida şi altele grupării Statul Islamic.

De la începutul anului 2015, atacurile jihadiste, din ce în ce mai frecvente şi soldate cu victime, în special în nordul şi estul ţării, au făcut peste 570 de morţi, potrivit unui bilanţ difuzat de AFP.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO