Un atac armat s-a produs luni, 24 ianuarie, într-o universitate din Germania.  

UPDATE ora 21.40 Autorul atacului armat în care a fost ucisă o tânără şi alte trei persoane rănite, era un german în vârstă de 18 ani, a anunţat comandantul poliţiei locale, relatează AFP.

''Armele (pe care atacatorul le purta cu el, nota redactorului) au fost cumpărate din străinătate'', a adăugat Siegfried Kollmar, în timp ce motivaţiile acestui atac urmează, potrivit parchetului, să fie stabilite.

UPDATE ora 19.30 O tânără a murit şi alte trei persoane au fost rănite în atacul comis luni la Universitatea Heidelberg din sud-vestul Germaniei, când un bărbat a dat buzna într-o sală de curs, a deschis focul, a părăsit sale şi apoi s-a sinucis, informează EFE şi DPA.

Atacatorul era elev al instituţiei, avea asupra sa un rucsac cu mai multe arme şi a fugit după atac. El a fost găsit mort la scurt timp după aceea în grădina botanică a campusului, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Stefan Wilhelm, la televiziunea publică ZDF.

Identitatea bărbatului nu a fost dezvăluită. Autorităţile au ajuns la concluzia că atacatorul a acţionat singur. Până în prezent, nu există indicii că atacul ar fi fost motivat religios sau politic.

---

Potrivit unui comunicat al Poliției din Heidelberg, un oraș situat în sud-vestul Germaniei, este vorba despre un atac la universitatea din această localitate.

”Ce se știe până acum: un singur făptuitor a rănit mai multe persoane într-o sală de curs cu o armă cu țeavă lungă. Făptuitorul este mort. Colegii sunt încă la fața locului cu forțe puternice - vom oferi mai multe informații aici!” - a anunțat poliția pe Twitter.

Potrivit publicației germane Bild, atacatorul a deschis focul în sala de lectură, după care a întreptat arma spre el și s-a sinucis.

Potrivit The Guardian, înainte să facă acest anunț oficial privind atacul, poliția le-a cerut oamenilor să evite zona Neuenheimer Feld din Heidelberg, unde se află universitatea orașului.

Astfel, în jurul orei 13:30, poliția le-a cerut oamenilor prin intermediul rețelelor de socializare să evite zona Neuenheimer Feld din Heidelberg, unde se află facultățile de științe ale universității orașului, clinica universitară și grădinile botanice.

Studenții au fost îndemnați prin e-mail să evite zona.

Deocamdată nu se știe exact câte persoane au fost rănite și cât de grav.

Anchetatorii nu presupun, în acest moment, că atacul ar fi avut o dimensiune religioasă sau politică, au informat mai multe publicații de știri germane.

Heidelberg este situat la sud de Frankfurt și are aproximativ 160.000 de locuitori. Universitatea sa este una dintre cele mai cunoscute din Germania.