Atac armat "inexplicabil" de Ziua Mamei, in New Orleans: 19 persoane au fost ranite. VIDEO

New Orleans

Nouasprezece persoane, dintre care doi copii, au fost ranite in timpul unui schimb de focuri care a avut loc duminica in timpul unei defilari de Ziua Mamelor in New Orleans (Louisiana, in sudul Statelor Unite), a anuntat politia, citata de AFP.

UPDATE:

ora 7.20: Politia din New Orleans crede ca 3 barbati sunt implicati in atacul armat de la parada la care au asistat 300 de persoane.


Saptesprezece adulti, precum si un baiat si o fata in varsta de zece ani, au fost raniti in acest schimb de focuri inca inexplicabil, a precizat politia intr-un comunicat. Numeroase persoane au fost ranite de gloantele care au ricosat, potrivit comunicatului.

"Pentru moment nu exista morti, iar vietile ranitilor nu sunt in pericol", au confirmat politistii.

Citește și
Atac Italia - cover
Ministrul italian de Interne, despre atac: Un "gest tragic al unui somer care dorea sa se sinucida"
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Cei doi copii au rani usoare. Un barbat si o femeie au fost supusi unor interventii chirurgicale duminica seara. Potrivit achetatorilor FBI, acest schimb de focuri nu este un act de terorism.

"Potrivit informatiilor noastre, nu avem niciun motiv sa credem ca este vorba despre un act de terorism, ci pur si simplu despre violenta urbana", a declarat pentru AFP o purtatoare de cuvant a FBI in New Orleans, Mary Beth Romig.

Acest schimb de focuri ale loc la mai putin de o luna de la atentatul produs la maratonul din Boston, unde o dubla explozie a provocat moartea a trei persoane si ranirea altor 250 la 15 aprilie. In decembrie, un barbat inarmat a deschis focul intr-o scoala primara din Newtown, Connecticut, provocand moartea a 20 de copii si sase adulti.

Comisarul Ronal Serpas, de la politia din New Orleans, a declarat presei ca s-au auzit focurile de arma, "provenind probabil de la doua tipuri de arma diferite", dupa care ofiterii de politie "au vazut trei persoane care fugeau".

"In acest stadiu, nimic nu arata ca cineva ar fi in pericol de moarte", in urma acestui schimb de focuri care a durat doar cateva secunde, a adaugat comisarul.

Politia a lansat un apel la martori oculari si a propus o recompensa de 2.500 de dolari pentru orice informatie care ar duce la arestari in urma incidentului. Ulterior, recompensa a fost dublata, iar Biroul pentru Arme, Alcool si Tutun a adaugat inca 5.000 de dolari la recompnesa, care a ajuns astfel la suma totala de 10.000 $.

Primarul orasului, Mitch Landrieu, a mers sa viziteze ranitii la spital. El a cerut incetarea "ritmului implacabil al violentei" care are loc pe strazile din orasul sau.

"Este important (...) sa schimbam cultura mortii pe strazile din New Orleans, intr-o cultura a vietii", a pledat el. Potrivit cotidianului Times-Picayune, care il citeaza pe Serpas, la defilare asistau intre 300 si 400 de persoane. Unul dintre reporterii cotidianului a auzit sase sau sapte focuri de arma. 

Conform The Guardian, purtatorul de cuvant al FBI, Mary Beth Romig , a declarat ca nu exista informatii car fi vorba de un act de terorism: "Este pur si simplu un alt act de violenta de pe strazile din New Orleans". Acest oras are una dintre cele mai ridicate rate ale "criminalitatii violente" din Statele Unite ale Americii.

Schimbul de focuri a avut loc la mai putin de 3 kilometri de o zona rau-famata, Cartierul Francez, care este format din locuinte ale unor oameni cu venituri mici si mijlocii.


Vizualizare hartă mărită

In 2012, populatia din New Orleans ajunsese abia la 60% din nivelul pe care l-a avut inainte ca uraganul Katrina sa provoace dezastrul din 2005, in urma caruia aproximativ 80% din oras a fost distrus.

 

 

Sursa foto: Twitter

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Un elev s-a impuscat in fata colegilor, intr-un liceu din Statele Unite
Un elev s-a impuscat in fata colegilor, intr-un liceu din Statele Unite

Un elev a scos o arma de foc si s-a impuscat in cap in fata colegilor, luni, la un liceu din statul american Ohio, relateaza ziarul Washington Post, in editia online.

Ministrul italian de Interne, despre atac: Un
Ministrul italian de Interne, despre atac: Un "gest tragic al unui somer care dorea sa se sinucida"

Focurile de arma trase duminica impotriva unor carabinieri in fata sediului Guvernului pot fi considerate "un act izolat", un "gest tragic al unui somer care dorea sa se sinucida", a declarat noul ministru italian de Interne Angelino Alfano.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.