Atac armat intr-un liceu din SUA. Un elev de 15 ani si-a impuscat mortal un coleg si a ranit alti 6, dupa care s-a sinucis

Ultima actualizare: 27-10-2014 07:06

Inca un incident armat creeaza consternare in Statele Unite. Un elev de 15 ani a deschis focul in directia colegilor sai dintr-un liceu de langa Seattle. Si-a impuscat mortal un coleg si a ranit alti 6, dupa care s-a sinucis.

Se pare ca agresorul era suparat ca o fata nu a vrut sa fie prietena lui. Incidentele armate in care sunt implicati adolescenti, inclusiv in scoli, sunt deja un fenomen in Statele Unite.

Totul s-a petrecut in cantina liceului. Jayleen Fryberg a scos pe neasteptate arma si a inceput sa traga inspre colegi si prieteni.

Martor: "Am auzit focurile de arma, ne-am aruncat la podea si apoi ne-am repezit catre iesire, era iadul pe pamant.."

Vestea s-a raspandit rapid si zeci de parinti s-au strans in apropiere. Timp de trei ore, au asteptat infricosati sa-si vada copiii teferi.

Cu glasurile frante din cauza traumei, elevii au povestit prin ce trecusera. Daca multi dintre martori au rupt-o la fuga ori au inlemnit pe podea, pentru o tanara profesoara dorinta de a-si apara elevii a fost mai puternica decat instinctul de supravietuire.

Martora: "Profesoara a incercat sa-i apuce mana, i-a pus mana pe brat. S-a intamplat intr-o fractiune de secunda..."

Urmatorul gest al atacatorului a fost sa se sinucida.

Fapta lui Jayleen e cu atat mai socanta cu cat era un baiat foarte popular, care se intelegea bine cu toata lumea. Totusi, recent fusese suprins certandu-se cu una dintre victimele lui. Se zvonea ca fata i-ar fi respins avansurile.

De asemenea, ultimele sale postari pe retelele de socializare indicau o stare de tulburare. "N-o sa dureze.. Niciodata nu dureaza", a scris el enigmatic pe Twitter, chiar in ziua dramei.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO