Atac armat în Rusia. Un om a fost ucis, iar alți 3 sunt răniți


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Miercuri 27 Decembrie 2017 11:47
Categorie: Stiri externe

Un atac armat, desfășurat la o fabrică de dulciuri din Moscova, s-a încheiat cu un bilanț tragic. Un om a murit și alți trei au fost răniți, după ce fostul proprietar al fabricii s-a certat violent cu noul șef.

Fostul manager a scos o armă și a deschis focul, după care s-a baricadat în incintă. Inițial, au existat infomatii că ar fi luat câțiva ostatici, însă poliția le-a dezmințit.

Fostul director al fabricii de dulciuri a intrat dimineață în sediu și s-a dus să discute cu actuala conducere. Spiritele s-au încins, iar atacatorul a scos o armă, cu care a început să tragă în cei aflați în incinta. Un paznic a murit pe loc, iar alte câteva persoane au fost rănite.

Polițiștii au încercuit zona și le-au interzis celor aflați acolo să intre ori să iasă din perimetrul izolat, cu atât mai mult cu cât informațiile inițiale, care au fost dezmințite apoi de oficiali, sugerau că bărbatul ar fi luat ostatici dintre muncitori.

Reporter: Soțul dumneavoastră este înăuntru?
Femeie: Soțul meu, da... Mă tot sună. Nu se întâmplă nimic deocamdată.. au fost duși într-o clădire a fabricii, de forțele de securitate..
Reporter: A auzit impușcăturile?
Femeie: Da , le-a auzit.. și a văzut ai mulți muncitori care săreau de pe geam"
Reporter: Îi este teamă?
Femeie: El spune că da...

Autoritățile au confirmat că atacatorul s-a baricadat în incintă. De acolo a sunat la un post de radio şi le-a spus jurnaliștilor că se apără de o "bandă" care ar fi colaborat cu procurori din capitală pentru a-i confisca proprietatea.

A mai spus și că va "lupta până la sfârşit". O rudă le-a povestit anchetatorilor că suspectul este o persoană "creativă și emoțională", care a construit fabrica respectivă de la zero.

"Chiar dacă este impulsiv, nu este un om agresiv", le-a mai spus acesta polițiștilor.

Autorităţile nu au comentat imediat aceste acuzaţii.

Un dosar al falimentului fabricii Menlevik urmează să fie audiat la Moscova, în ianuarie, potrivit unor documente judiciare.

VIDEO PROTVPLUS.RO