Atac aerian în Yemen: 26 de morți

Dată publicare: 01-11-2017 19:37
Dată actualizare: 26-01-2018 17:50


Atac aerian în Yemen

Un atac aerian a unei coaliții militare conduse de saudiți a ucis miercuri 26 de persoane, după ce a avut ca ținte un hotel și o piață din provincia Saadah din nordul Yemenului, potrivit medicilor și a unui surse Reuters.

Atacul, care a lovit cartierul Sahar din vastul teritoriu care se învecinează cu Arabia Saudită, a fost atât de puternic încât a demolat un hotel și distrus tarabele din piață, risipindu-se peste tot în jur foițe metalice.

Medicii au recuperat cadavre din moloz.

Alianța militară condusă de Arabia Saudită a lansat mii de lovituri aeriene împotriva mișcării armate Houthi din Yemen, care provine din Saadah și controlează în mare parte a țării.

Coaliția a afirmat într-o declarație făcută de agenția de știri de stat SPA că analizează rapoartele mass-media despre atac și va lansa rezultatele după vor avea o viziune de ansamblu asupra evenimentelor.

Efortul de război, care durează de aproximativ 2 ani, nu și-a atins încă obiectivul de a restabili puterea guvernului recunoscută pe plan internațional, dar conflictul a declanșat una dintre cele mai grave crize umanitare din lume și a ucis cel puțin 10.000 de persoane.

Arabia Saudită și aliații săi, care beneficiază de asistență logistică și de informații din partea Statelor Unite, acuză Houtha că este un împuternicit al Iranului.

Grupul Houthi neagă aceste acuzații și declară că el conduce o mișcare de rezistență patriotică împotriva agresorilor din afara țării, care trăiesc în Occident.

 

Sursa: Reuters


VIDEO PROTVPLUS.RO