Anuntul facut de MAE in cazul romanului condamnat la moarte in Malaezia: "Decizia nu este definitiva"

Ultima actualizare: 27-06-2015 07:16
Ionut Alexandru Gologan, roman condamnat lamoarte in Malaezia

Ministerul Afacerilor Externe face o precizare importanta in cazul lui Ionut Alexandru Gologan, romanul condamnat la moarte in Malaezia, pentru trafic de droguri.

 

Dupa ce au aparut mai multe zvonuri potrivit carora Ionut ar urma sa fie executat in luna august, MAE a emis un comunicat de presa in care atrage atentia ca sentinta tanarului in varsta de 23 de ani nu este definitiva, prin urmare nici executorie.

"Referitor la cazul cetateanului roman condamnat la moarte in Malaysia, Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca sentinta nu este definitiva si, in consecinta, nici executorie. Asadar, avand in vedere stadiul procesului, speculatiile privind o posibila executie in luna august sunt complet neintemeiate.

Decizia de condamnare fost atacata cu recurs la Curtea Federala de Justitie a Malaysiei, instanta urmand a stabili, in perioada urmatoare, termenul de judecata pentru acest recurs.

Avand in vedere ca este un caz de durata si complex, MAE recomanda tratarea subiectului cu precautie si responsabilitate. Totodata, MAE precizeaza ca, la nivel institutional, se depun toate eforturile necesare in acest caz", se arata in comunicatul publicat pe site-ul MAE.

Romanul condamnat la moarte in Malaezia este din comuna Telega (Prahova), iar ultima data a fost in localitatea natala in vara anului 2012, cu o luna inainte de a fi arestat. Tanarul Ionut Alexandru Gologan a plecat apoi in Germania, unde a fost racolat de traficanti de droguri. "Face parte dintr-o familie dezbinata. Maica-sa e plecata de mai multi ani din localitate. El a ramas cu tatal si cu bunica, a fost crescut de bunica. Bunica lui a fost functionar public in Primaria Telega. A fost crescut bine, era un copil cuminte, bun la invatatura, dar stiti cum este, cand pun mana grupuri din astea certate cu legile, ajungi unde a ajuns el", a declarat primarul comunei, Ilie Gheorghe.

El a precizat ca tanarul a mers ultima data acasa, la Telega, in luna iunie a anului 2012, cand a ajutat la ridicarea zidurilor unei case din localitate, primarul catalogandu-l drept "un baiat foarte muncitor". "Dupa aceea a plecat catre Germania, acolo a fost racolat de grupuri din astea, care se ocupa si cu asa ceva, si a fost trimis ca transportator, incotro nu pot sa va spun", a afirmat Ilie Gheorghe.

Primarul a spus ca, la o luna dupa ce l-a vazut pe tanar in localitate, in vara anului 2012, a aflat ca el a fost arestat si trimis in judecata in Malaezia pentru trafic de droguri. Ilie Gheorghe a spus ca bunica tanarului a venit la Primarie pentru a fi indrumata ce sa faca sa il ajute pe baiat in timpul procesului, iar Primaria a facut o ancheta sociala si recomandari care sa il ajute in fata instantei. In bagajele tanarului, care lucra ca sofer cu jumatate de norma, au fost descoperite, pe 26 iunie 2012, pe aeroportul international din Kuala Lumpur, 1.494 de grame de metamfetamina.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO