Antreprenorii francezi sustin cresterea varstei de pensionare

Ultima actualizare: 08-05-2012 06:14

De mai bine de o saptamana, francezii o tin tot intr-o greva. Motivul? Planul lui Sarkozy de a creste varsta de pensionare.

Dar nu toata lumea se opune acestei reforme. Antreprenorii abia o asteapta si sustin ca, pe termen lung, cei care protesteaza astazi vor avea numai de castigat.

Mii de oameni nemultumiti pe strazi, rafinarii blocate de grevisti, benzinarii inchise. Asta vedem la televizor de mai bine de o saptamana. Dar nu asta e Franta in care a trait, in aceeasi perioada, omul de afaceri Pierre Demonsant, care spune ca "Toata lumea a putut merge cu metroul. A circulat normal. Am avut niste intalniri in SUA si Europa, am putut sa mergem cu avionul. Toata lumea a venit la serviciu. E o mare diferenta intre ce vedeti in presa si situatia reala".

Ciocniri violente intre grevisti si politie au existat, insa. Nici cozile de la benzinarii nu au fost inventate de presa. Totusi, viata de zi cu zi a francezilor a continuat aproape netulburata. Ei sunt obisnuiti sa se descurce in asemenea situatii.

Firma lui Pierre face softuri destinate companiilor. A inceput cu sapte angajati, in urma cu 15 ani. Acum are 130 si sedii in Franta, Germania si Statele Unite. Politica de dreapta a lui Sarkozy e buna pentru afacerea lui. Iar ce e bun pentru afaceri, e bun si pentru angajati. Cel putin asa spun cei care lucreaza la firma lui Pierre.

Sondajele arata ca majoritatea covarsitoare a populatiei se opune reformei. Dar Sarkozy se tine tare pe pozitii, iar legea va fi adoptata definitiv saptamana viitoare.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO