Angela Merkel, despre dezvoltarea economică a Ungariei. „Foarte pozitivă”


Ultimul update: Luni 10 Februarie 2020 20:40
Data publicarii: Luni 10 Februarie 2020 20:35
Categorie: Stiri externe
angela merkel

Cancelarul german Angela Merkel a elogiat luni dezvoltarea economică a Ungariei şi a subliniat importanţa cooperării bilaterale, cu prilejul vizitei la Berlin a premierului ungar Viktor Orban, transmit dpa şi MTI.

"Dezvoltarea economică a Ungariei a fost până acum foarte, foarte pozitivă, şi cred că acest lucru s-a datorat şi Uniunii Europene", a afirmat Angela Merkel.

"Ungaria este o ţară care a reuşit să iasă dintr-o situaţie dificilă prin investiţii inteligente, prin dezvoltarea economiei", aşa încât astăzi este în căutare de mână de lucru calificată şi nu-şi face griji în legătură cu şomajul, a spus cancelarul german, adăugând: "Economiile noastre au legături foarte strânse".

Premierul ungar a declarat la rândul său că balanţa comercială bilaterală germano-ungară doboară an după an noi recorduri, iar în 2019 volumul schimburilor a depăşit 55 miliarde de euro.

Cei doi lideri au indicat în declaraţiile făcute înaintea discuţiilor oficiale că pe agenda convorbirilor se află şi extinderea Uniunii Europene, Angela Merkel numind Albania şi Macedonia de Nord drept potenţiali noi membri ai Uniunii.

La rândul său, Viktor Orban a afirmat că Ungaria este favorabilă extinderii UE şi a apreciat că trebuie să progreseze discuţiile în acest sens cu Serbia, drept precondiţie pentru stabilitatea Balcanilor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

Surse: Protejata Angelei Merkel nu va candida la postul de cancelar și renunță la conducerea CDU
Merkel: Brexit este un avertisment pentru UE. Ce reforme trebuie să aibă loc
Întâlnire Merkel-Putin, la Kremlin. Cum încearcă să prevină un război mondial
VIDEO PROTVPLUS.RO