Merkel: "Atacatorii ISIS au ridiculizat Germania". Cancelarul a anuntat insa ca nu-si schimba politica privind refugiatii

Ultima actualizare: 31-07-2016 08:14

Atacatorii gruparii teroriste Stat Islamic care s-au dat drept refugiati 'au ridiculizat' Germania si pe alti refugiati, a declarat joi cancelarul german Angela Merkel, informeaza DPA si Reuters.

Teroristii vor sa loveasca in disponibilitatea noastra de a prelua refugiati, ne opunem ferm acestui lucru, a insistat Merkel, care a repetat mantra sa despre capacitatea tarii sale de a face fata unui aflux fara precedent de refugiati: 'Putem face acest lucru' (Wir schaffen das), a spus Merkel. Sunt convinsa ca putem gestiona acest obiectiv istoric, a reiterat ea, scrie Agerpres.

Cancelarul Merkel a anuntat ca armata Germaniei, Bundeswehr, va fi 'integrata' in lupta impotriva terorismului.

Germania se opune 'urii si fricii' pe care vor sa le instaureze teroristii, a spus Merkel, care a pledat pentru imbunatatirea procesului de repatriere a migrantilor. Totusi, a avertizat cancelarul german, inaintea luarii oricarei masuri, este necesara mai inainte o analiza atotcuprinzatoare. Ea a pledat pentru crearea unui sistem de avertizare timpurie care sa alerteze autoritatile in legatura cu amenintarile privind radicalizarea.

Cancelarul german a apreciat totodata ca seria de atacuri in Franta, Belgia, Turcia si Orlando (SUA) sunt 'socante si deprimante'. Tabuurile lumii civilizate au fost distruse in locuri in care s-ar fi putut afla oricare dintre noi, a spus ea.

Referindu-se la tentativa de lovitura de stat esuata din Turcia, Merkel a apreciat ca dupa un astfel de puci, este important ca cei care l-au condus sa fie identificati, dar a subliniat in acelasi timp ca este important ca raspunsul autoritatilor de la Ankara trebuie sa fie proportional cu faptele.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 22 Octombrie 2021

48:23
Alt Text!
La Măruță
La Maruta – 22 Octombrie 2021

01:26:33
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!