Angajat, amendat pentru că a plecat în pauza de masă cu 3 minute mai devreme


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 21 Iunie 2018 14:18
Categorie: Stiri externe

Un funcționar public, în vârstă de 64 de ani din Japonia, a fost amendat pentru că a plecat în pauza de masă cu 3 minute mai devreme. Incidentul s-ar fi repetat de cel puțin 26 de ori, pe o perioadă de șapte luni.

În urma incidentului, angajatorii bărbatului au organizat o conferință de presă televizată în care și-au cerut scuze pentru “conduita regretabilă” a bărbatului.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru AFP că “pauza de masa începe la ora 13.00, iar angajatul amendat și-a părăsit biroul mai devreme”.

Cazul a fost mediatizat la o lună, după ce parlamentul Japoniei a adoptat legea prin care numărul de ore suplimentare ale unui angajat a fost limitat la 100, scrie The Guardian.

O asemenea măsură a fost necesară, după ce, în 2015, o angajată a companiei Dentsu s-a sinucis, după ce fusese obligată să lucreze mai mult de 100 de ore suplimentare.

Orașul Kobe a suspendat, timp de o lună, un alt funcționar pentru un delict similar, afirmându-se că acesta a lipsit de la locul de muncă peste 55 de ore, într-o perioadă de șase luni.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO