Analiza intalnirii Trump-Putin: Expertii cred ca liderul rus a fost "seful". Melania, trimisa sa-i intrerupa pe cei doi

Ultima actualizare: 11-07-2017 08:03

Vladimir Putin a negat amestecul Rusiei in alegerile americane, in intrevederea pe care avut-o cu Donald Trump, la Hamburg, cu ocazia summitului G20.

Cei mai importanti conducatori ai lumii au discutat si despre Siria, Ucraina, securitatea cibernetica si lupta impotriva terorismului.

Totodata, a fost prima oara cand Putin si Trump s-au intalnit fata in fata. Expertii in limbajul nonverbal sustin ca, cel putin la strangerea mainilor, presedintele rus pare sa fi fost seful.

Inca de la prima strangere de mana - au comentat expertii in limbajul nonverbal - Trump s-a plasat intr-o pozitie de subordonare fata de Vladimir Putin.

Expert in limbaj nonverbal: "Trump intinde mana cu podul palmei in sus, nu o data, ci de doua ori. Astfel, aparent, se plaseaza singur intr-o pozitie de subordonare, ceea ce il face pe Putin sa para personajul mai important."

Doar prin intermediul sefilor diplomatiilor, prezenti si ei la intrevedere, s-a aflat ce s-a discutat in cele 2 ore si 16 minute, cat au durat convorbirile.

Secretarul de stat Rex Tillerson sustine ca intre cei doi lideri s-a stabilit rapid "o conexiune" si crede ca a sesizat o "chimie pozitiva" intre ei.

Rex Tillerson: ”Cred ca oamenii presedintelui patrulau pe langa usa. Chiar cred ca au trimis-o, la un moment dat, pe prima doamna sa vada daca poate cumva sa-i determine sa incheie discutiile. Dar n-a tinut...."

A fost abordata, inca de la inceput, chestiunea cea mai fierbinte - a presupusuului amestec al Rusiei in alegerile americane, prin intermediul hackerilor. Dar, din spusele secretarului de stat american, s-ar putea sa ramana definitiv "in coada de peste".

Rex Tillerson: "Au avut un lung si robust schimb de replici pe acesata tema. Presedintele Trump a insistat in mai multe randuri in privinta chestiunii implicarii Rusiei. Presedintele Putin a negat aceasta implicare."

"Daca sustineti contrariul trebuie sa aduceti si dovezi" - ar fi spus Putin.

Serghei Lavrov: "Presedintele Trump a spus ca a auzit afirmatiile ferme ale presedintelui Putin, ca nu este adevarat ca Rusia s-ar fi amestecat in vreun fel in aceste alegeri. Presedintele Trump a spus si ca a acceptat aceste afirmatii."

Trump si Putin au discutat, de asemenea, despre viitorul Siriei, dupa infrangerea gruparii Stat islamic, si despre masurile de protectie impotriva atacurilor cibernetice.

Tot seful diplomatiei americane a dezvaluit ca "au avut un bun schimb de pareri" in privinta crizei nord coreene, dar - spune Tillerson - "Moscova vede lucrurile in mod diferit fata de Washington".

Melania Trump nu a putut sa ia parte la programul rezervat sotiilor liderilor G20, din cauza protestelor violente de la Hamburg. Dar, seara, i s-a alaturat presedintelui Trump, la spectacolul pregatit de gazde pentru mai marii lumii si partenerele - sau, in cazul Angelei Merkel si al Theresei May - al partenerilor de viata.

Liderii G20 au fost rasfatati cu Simfonia a 9-a a lui Beethoven, ale carei acorduri au rasunat in noua sala de concerte din Hamburg. Multi dintre ei erau prea obositi si au fost fotografiati atipind la concert.

Prima zi a summitului G20 s-a incheiat cu o cina festiva, la care Putin a fost asezat langa Melania Trump, spre amuzamentul presei ruse care a scris in gluma ca liderul de la Kremlin a fost "testat".


 
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO