Analiști financiari: Marea Britanie va intra în recesiune în cazul unui Brexit fără acord

09-09-2019 15:27


BREXIT

Marea Britanie ar putea intra în recesiune în cazul unui Brexit fără acord, avertizează analiștii.

Experții financiari estimează că Marea Britanie va intra în prima perioadă de recesiune din ultimul deceniu dacă va părăsi Uniunea Europeană fără un acord, potrivit firmei de consultanță KPMG.

Economia britanică va fi în declin în toate cele patru trimestre ale anului următor, iar PIB-ul va scădea cu 1,5%, scrie Metro.

Potrivit analizei, un Brexit fără acord va afecta cel mai mult comerțul și s-ar putea ajunge chiar la un deficit de alimente și medicamente pe piață.

"Pregătirile limitate făcute până acum, în comparație cu magnitudinea acestui eveniment, înseamnă că o ieșire din UE fără o perioadă de tranziție ar putea reprezenta o lovitură pentru economia Marii Britanii", a declarat expertul KPMG, Yael Selfin.

Acesta spune că Marea Britanie ar avea nevoie de o perioadă de tranziție de doi ani, ca să nu resimtă despărțirea de Europa.

Și piața imobiliară ar urma să fie puternic afectată în urma unui Brexit fără acord, prețul locuințelor urmând să scadă cu 6% în 2020, iar declinul ar putea ajunge chiar la 10-20%.

Pe de altă parte, un acord ar putea schimba complet scenariul, iar economia britanică ar putea crește cu 1,5 procente anult următor, mai spun experții KPMG.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Metro

VIDEO PROTVPLUS.RO