Amendă uriașă pentru părinții care scot copiii de la școală mai devreme pentru vacanțe


Ultimul update: Duminica 20 Ianuarie 2019 17:50
Data publicarii: Duminica 20 Ianuarie 2019 15:52
Categorie: Stiri externe
scoala

Părinții din Marea Britanie riscă amenzi de 1000 de lire (5400 de lei) dacă își scot copii de la scoală în timpul semestrelor pentru a profita de vacanțe mai ieftine, relatează Daily Mail.

 

O școală conservatoare din Rossendale, Lancashire, i-a avertizat pe părinți într-o scrisoare că sancțiunile în asfel de cazuri pot ajunge la 1000 de lire, de aproape 8 ori mai mult decât actualele amenzi de 120 de lire sterline.

Amendarea părinţilor care îşi duc copiii în vacanţă în timpul şcolii este o practică implementata de mult timp în şcolile din Marea Britanie.

Ea vine în urma unui adevărat fenomen întâlnit nu doar în UK, ci şi în Germania. Călătoriile în timpul semestrelor sunt mai ieftine astfel că părinţii încearcă să profite de acest lucru și prefera să sară peste câteva zile de cursuri pentru a-și permite vacanța visată.

Amenda între 60-120 de lire (suma se dublează dacă amenda nu este plătită în termen de 21 de zile.) stabilită prin legislaţie nu-i mai deranjează pe părinţi. Spre exemplu în ianurie 2018 o familie cu 8 copii i-a scos mai devreme de la şcoala pentru o vacanţă în Tenerife. Amenda a fost de 480 de lire, dar nu i-a deranjat pentru că tot au ieşit mai ieftin decât dacă i-ar fi dus pe copii în Tenerife în perioada vacanţei şcolare.

În 2017, Jon Platt și soția sa Sally, părinții unei eleve de șapte ani, au pierdut o luptă legală, după ce aceștia și-au luat fata de la școală pentru a merge într-o excursie la Disneyland. Inițial, Înalta Curte a hotărât să nu îi amendeze pe cei doi, pentru că fata avea o prezență de 90%. Ulterior, Înalta Curte și-a schimbat decizia. 

O investigaţie BBC a arătat în 2018 ca în ultimii 3 ani părinţii britanici au primit 400.000 de amenzi de acest tip, care se ridicau la valoarea de 24 de milioane de lire sterline.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Daily Mail

Reacția conducerii școlii din Craiova după scenele revoltătoare filmate
Liceul de stat din România de unde elevii pleacă direct la Oxford şi Cambridge
Liceul de stat din România de unde elevii pleacă direct la Oxford şi Cambridge
VIDEO PROTVPLUS.RO