Ambasadorul Marii Britanii: Printul Charles intelege ca Romania are ceea ce restul Europei a pierdut

13-02-2013 16:19

printul charles romania

Ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris, afirma, referitor la desele vizite ale Printului Charles in Romania, ca acesta intelege ca aceasta tara "are ceea ce restul Europei a pierdut".

Acesta se refera la "paduri virgine, un peisaj foarte frumos, o viata traditionala", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa la Sibiu, ca "Romania a devenit din ce in ce mai interesanta pentru turistii britanici", mai ales in sectorul de ecoturism inregistrandu-se o crestere a numarului acestora.

"Am fost in discutii cu oamenii din sectorul de ecoturism si mi-au spus ca Romania a devenit din ce in ce mai interesanta pentru turistii britanici. Ei au inregistrat o crestere. Eu cred ca este un segment de interes si am venit in Sibiu cu un expert britanic in acest domeniu, pentru a dezvolta sectorul de ecoturism in Romania", a declarat Martin Harris.

Potrivit acestuia, atuurile Romaniei sunt "peisajul frumos si patrimoniul interesant".

"Cred ca Romania are un patrimoniu foarte important la nivel european si trebuie sa il pastreze pentru viitor", a afirmat ambasadorul Marii Britanii.

Intrebat daca Printul Charles este cel mai bun ambasador al Romaniei in Marea Britanie si ce apreciaza acesta in Romania, Martin Harris a afirmat ca Printul Charles are o adevarata "pasiune" pentru Romania.

"Cred ca Printul Charles este un ambasador foarte bun pentru Romania, fiindca are o pasiune pentru Romania si intelege valorile romanesti, care sunt unice in Europa, faptul ca Romania are ceea ce restul Europei a pierdut - paduri virgine, un peisaj foarte frumos, o viata traditionala", a afirmat Martin Harris.

Printul Charles detine in localitatea sibiana Malancrav un fost conac, care a fost complet restaurat, fiind doar unul dintre imobilele detinute de mostenitorul coroanei britanice in satele din Transilvania.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO