Alertă meteo în Grecia! Furtuni puternice și grindină, anunțate în Thassos sau Halkidiki

Dată publicare: 17-08-2019 15:35
Dată actualizare: 17-08-2019 15:41


Grecia, tornada, furtuna

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Grecia că mai multe regiuni din această țară se află sub atenționare de ploi torențiale, furtuni și grindină în următoarea perioadă.

Potrivit MAE, Serviciul de meteorologie a emis o prognoză de vreme nefavorabilă începând cu ziua de sâmbătă.

Astfel, sunt anunţate ploi torenţiale, furtuni puternice, căderi de grindină, iar zonele afectate sunt: Tracia, Macedonia, Halkidiki, Thesalia, Insulele Sporades, Insula Lesvos, Insula Chios, Insula Samos, Insula Samothraki, Insula Ikaria, Insula Thassos, Insula Limnos, potrivit Agerpres.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106744544, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic:+306906479076.

MAE recomandă consultarea paginilor de internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO