Alerta in India. Aproape 100 de oameni au murit loviti de fulger, in urma furtunilor puternice

Ultima actualizare: 25-06-2016 07:24
fulgere in India

Fulgerele si furtunile au facut 94 de victime in nordul si estul Indiei, au indicat miercuri autoritatile locale, citate de DPA.

Decesele au fost inregistrate in patru state indiene - Bihar, Uttar Pradesh, Jharkhand si Madhya Pradesh - incepand de marti, odata cu inceperea sezonului musonic in regiune.

Cincizeci si trei de persoane, in principal fermieri, persoane fara adapost sau persoane aflate afara, au fost ucise de fulgere in statul Bihar, a indicat un oficial din serviciul pentru gestionarea dezastrelor, Aniruddh Kumar, relateaza Agerpres.

Cele mai multe decese au fost raportate in capitala statului, Patna, dar si in districte precum Aurangabad, Rohtas si Nalanda. Douazeci si doua de persoane au suferit arsuri grave.

De asemenea, cinsprezece persoane si-au pierdut viata in urma fulgerelor sau a prabusirii caselor, in timpul furtunilor care au lovit statul vecin Uttar Pradesh, iar alte 10 persoane au murit in statul Jharkhand.

In plus, potrivit oficialilor, 16 decese au fost raportate in statul Madhya Pradesh.

Furtunile si fulgerele fac numeroase numeroase victime in timpul sezonului ploios din India, care dureaza intre lunile iunie-septembrie, aminteste DPA.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO