Alertă în Germania. 14.000 de oameni dintr-un oraş au fost evacuaţi

Ultima actualizare: 12-10-2019 19:43
bomba
iStock

În jur de 14.000 de oameni dintr-un oraş din centrul Germaniei au fost evacuaţi sâmbătă de oficiali care au crezut că au descoperit o bombă din Al Doilea Război Mondial, relatează dpa.

Ulterior alerta s-a dovedit a fi falsă şi oamenilor li s-a permis să se întoarcă acasă, transmite Agerpres.

Un purtător de cuvânt al municipalităţii din Goettingen a declarat că suspiciunea iniţială că s-a descoperit pe un şantier o bombă din război nu a fost confirmată. Este neclar ce obiect a fost descoperit în urma excavării solului în locul respectiv.

După o investigaţie iniţială, geniştii au afirmat că este vorba despre o bombă din cel de Al Doilea Război Mondial. Totuşi, la puţin timp după aceea, municipalitatea şi-a modificat comunicatul.

„După o investigaţie atentă, experţii geniştii pot, din fericire, să dea semnalul că nu mai există un pericol", a anunţat municipalitatea la puţin timp după ora locală 14.00 (12.00 GMT).

Traficul feroviar a fost de asemenea afectat, trenurile de lungă distanţă trecând prin oraş fără să oprească. Gara din oraş a fost evacuată.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO