Aleksei Navalnîi, recuperat în proporție de 90%. Ce își amintește de dinainte de otrăvire

10-09-2020 18:44


Opozantul rus Alexei Navalnîi s-a recuperat fizic în proporţie de 90 la sută, şi complet, din punct de vedere psihic, conform presei germane, care citează surse medicale, de la spitalul Charite, din Berlin.

Navalnîi poate vorbi din nou şi îşi aminteşte toate evenimentele de până la otrăvire, inclusiv momentul în care a ajuns în toaleta avionului, unde și-a pierdut cunoştiinţa.

Administraţia spitalului a luat măsuri suplimentare de securitate, anticipând mai mulţi vizitatori. Pentru a ajunge unde este internat pacientul, trebuie să treci de trei cordoane de poliţişti.

Navalnîi s-a recuperat cu mult mai rapid decât în alte cazuri similare de otrăvire. Medicii pun acest fapt pe seama reacţiei rapide a piloţilor şi echipei medicale din avionul care l-a adus la Berlin din Siberia.

Unele guverne occidentale cred că Alexei Navalnîi a fost otrăvit de serviciile secrete ruseşti, cu aprobarea Kremlinului.

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a spus că e o "probabilitate substanţială" ca otrăvirea să fie ordonată de înalţi oficiali ruşi.

VIDEO PROTVPLUS.RO