Aleksandr Lukasenko, considerat ultimul dictator al Europei, a fost ales presedinte al Belarusului pentru a 5-a oara la rand

Ultima actualizare: 15-10-2015 07:02
Aleksandr Lukasenko

Aleksandr Lukasenko, aflat la putere de 21 de ani, a fost ales cu 83,49% din voturi pentru al cincilea mandat alegerile prezidentiale desfasurate duminica in Belarus, la care a avut ca adversari trei candidati practic necunoscuti, potrivit AFP.

Rata participarii la alegerile prezidentiale a fost de 86,75%, a anuntat in cursul noptii Comisia electorala centrala, citata de Agerpres.

Cea mai mare prezenta la vot, 91%, s-a inregistrat in regiunea Vitebsk, in nord, iar cea mai scazuta, 73,33%, in capitala tarii, Minsk, a indicat comisia pe site-ul sau.

CITITI SI: Tara care a mers la vot pentru a il realege pe "ultimul dictator din Europa". Consecintele unui regim de 20 de ani

Acuzat frecvent de incalcarea drepturilor omului, reprimarea opozitiei si cenzurarea presei, Aleksandr Lukasenko si-a inmultit in ultimele luni gesturile de bunavointa, eliberand in cursul verii ultimii detinuti politici din Belarus.

Prin urmare, Uniunea Europeana intentioneaza sa ridice sanctiunile care i-au fost impuse din 2011 lui Aleksandr Lukasenko si colaboratorilor sai.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO