Alegeri prezidentiale in SUA 2016. Hillary Clinton a primit un ajutor neasteptat in prima dezbatere a candidatilor democrati

Alegeri SUA 2016 - AGERPRES

VIDEO. In prima dezbatere democrata, organizata marti la Las Vegas pentru desemnarea unui candidat pentru alegerile prezidentiale, Hillary Clinton a obtinut un sprijin neasteptat de la principalul ei rival Bernie Sanders, in scandalul e-mailurilor.

Repetand comentarii facute inainte, Clinton a spus ca decizia ei de a nu utiliza o adresa de e-mail guvernamentala a fost o greseala, dar a subliniat ca vrea sa-si concentreze energia pe probleme politice, care sunt mult mai importante pentru alegatori.

Conform Agerpres, care citeaza Reuters, Sanders i-a sarit pe neasteptate in ajutor. "Permiteti-mi sa spun ceva... cred ca secretarul are dreptate", a spus el. "Poporul american este bolnav si obosit sa tot auda despre mesajele naibii de posta electronica".

Fanii au explodat si Clinton a radiat, mai noteaza Reuters.
"Multumesc, Bernie", a spus ea, zambind si strangandu-i mana senatorului statului Vermont, pe fondul unor aplauze entuziaste. Momentul de caldura a contrastat cu ciocnirile anterioare intre cei doi candidati asupra capitalismului, controlului armelor si politicii SUA in Siria.

Clinton a spus ca serverul de e-mail din locuinta ei din statul New York a fost utilizat din comoditate si nu pentru a incalca legile legate de transparenta. Biroul Federal de Investigatii a luat serverul si alte harduri PC pentru a determina daca exista informatii sensibile guvernamentale in corespondenta lui Clinton.

Citește și
Donald Trump, Hillary Clinton
Alegeri in SUA: Donald Trump se apropie de Hillary Clinton in sondaje. Diferenta intre cei doi ar fi de doar 6 procente
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Problema a afectat-o pe Clinton in sondaje si a dat apa la moara candidatilor republicani la presedintie, care ar dori sa fie rivalii ei in alegerile generale din noiembrie 2016.

 

Hillary Clinton delivers a poised, polished performance in the campaign's first #DemDebate, firmly defending herself against claims that she flip flops for political gain and likely quelling nerves in her own party after a stumbling start. http://cnn.it/1OAHJTu

Posted by CNN Politics on Tuesday, October 13, 2015

Cinci aspiranti la Casa Alba au luat parte la dezbaterea Partidului Democrat de marti seara. Unul dintre ei, fostul guvernator de Rhode Island, Lincoln Chafee, care a fost critic fata de Clinton in contextul e-mailurilor, a spus ca important este ca viitorul presedinte sa adere la cele mai bune standarde etice.

 

Printre democrati, Hillary Clinton obtine 46 % din opiniile favorabile si ramane pe primul loc, dar a pierdut 12 puncte fata de august. Ea este urmata de Bernie Sanders (27 %), care a castigat 10 procente din august pana in prezent, potrivit CBS.

Jeb Bush, candidat republican la investitura partidului, scade in sondaje

Jeb Bush, candidat republican la investitura partidului sau pentru alegerile prezidentiale in SUA, pare sa plateasca pretul gafelor sale in fata republicanilor, mai ales dupa ce a spus ca 'Astfel de lucruri se intampla' in legatura cu masacrul din Oregon, comenteaza AFP.

Acest fiu si frate de fosti presedinti, care scade in sondaje de la intrarea in cursa pentru alegerile primare republicane a miliardarului Donald Trump, a pierdut din august 11 procente din opiniile favorabile in propria sa tabara, potrivit rezultatelor unui sondaj al CBS News, publicate duminica. Donald Trump, care obtine 27 % din opiniile favorabile la republicani, ramane in fruntea candidatilor, urmat de Ben Carson (21 %), Ted Cruz (9 %) si Marco Rubio (8 %).

Jeb Bush se afla pe locul al cincilea, cu doar 6 % din opiniile favorabile exprimate de republicani in septembrie, fata de 13 % in august.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Alegeri prezidentiale in SUA 2016. Care este cea mai mare dorinta a americanilor: sa poata paria pe rezultate
Alegeri prezidentiale in SUA 2016. Care este cea mai mare dorinta a americanilor: sa poata paria pe rezultate

Cu fiecare saptamana care trece, americanii se apropie de cursa pentru Casa Alba. Dincolo de candidati, partide si programe electorale, multi americani au o nemultumire legata de alegeri: nu pot paria pe rezultate.

Alegeri in SUA: Donald Trump se apropie de Hillary Clinton in sondaje. Diferenta intre cei doi ar fi de doar 6 procente
Alegeri in SUA: Donald Trump se apropie de Hillary Clinton in sondaje. Diferenta intre cei doi ar fi de doar 6 procente

Magnatul american Donald Trump, candidat la nominalizarea republicana pentru alegerile prezidentiale din 2016, se apropie de democrata Hillary Clinton in ce priveste intentiile de vot.

Hillary Clinton, candidata la presedintia SUA, a acceptat sa colaboreze cu FBI-ul:
Hillary Clinton, candidata la presedintia SUA, a acceptat sa colaboreze cu FBI-ul: "Avocatul le-a dat agentilor un stick USB"

Avocatul fostului secretar de stat american si actual candidat la Casa Alba, Hillary Clinton, a oferit acces politiei federale americane (FBI) la un server privat de pe care au fost trimise si primite email-uri aflate in centrul unei controverse.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.