Al-Qaida ameninta SUA si Europa cu noi atacuri teroriste

Ultima actualizare: 03-02-2013 07:11
Al-Qaida

Un site de promovare a jihadului a publicat o noua amenintare din partea retelei teroriste Al-Qaida, in care aceasta promite sa comita atacuri "zguduitoare" impotriva SUA si Europa Occidentala.

Mesajul a aparut duminica pe reteaua Ansar al Mujahidin, cu titlul "Harta Al-Qaida si viitoarelor sale lovituri", sau intr-o alta traducere din araba "Unde o sa fie urmatoarea lovitura Al-Qaida?": "Pe scurt, raspunsul este urmatorul: urmatoarele lovituri ale Al-Qaida vor fi (...) in inima teritoriului necredinciosilor, America, dar si in Franta, Danemarca, alte tari din Europa, in tarile care au ajutat si ajuta Franta si in alte locuri pe care Al-Qaida le va numi cu alta ocazie", se afirma in amenintare. Atacurile vor fi "puternice, serioase, periculoase, zguduitoare si infricosatoare".

Sub o sectiune a mesajului despre modalitatile de actiune, un utilizator anonim scrie ca loviturile vor fi "operatiuni ale unor grupari sau lupi solitari, in plus fata de folsirea masinilor-capcana".

"Toate operatiunile vor fi inregistrate si publicate la timpul lor", a precizat mesajul, relateaza The Washington Times in editia electronica.

"Franta sa se pregateasca si adjuvantii Frantei sa se pregateasca si ei, pentru ca o sa fie un lung razboi de uzura." Referirea la Franta pare legata de planurile de represalii impotriva atacurilor efectuate de armata franceza in nordul Mali, in operatiunile de indepartare a teroristilor Al-Qaida.

Reteaua Ansar al-Mujahidin este un cunoscut forum jihadist care a publicat mesaje de propaganda eficiente din partea Al-Qaida si afiliatilor ei. Cu toate ca actiunile antiterorism efectuate de Statele Unite in ultimii 10 ani impotriva Al-Qaida, care au constat in uciderea liderilor organizatiei prin atacuri cu avioane fara pilot (drone), au slabit capacitatea organizatiei teroriste de a mai desfasura atacuri, amenintarea ramane reala, iar grupul continua sa fie periculos. Un oficial american a explicat ca amenintarea este tratata cu seriozitate de administratia americana.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO