Cosmarul prin care au trecut zeci de tinere, in Koln. Cazuri asemanatoare de agresiuni sexuale si in Elvetia si Finlanda

08-01-2016 07:48

16 suspecti in dosarul privind incidentele petrecute la Koln, de Anul Nou, au fost identificati de politistii germani. Indivizii, originari din Africa de Nord, nu au fost deocamdata arestati.

Pe de alta parte, presa din Germania a publicat un raport al politiei ce reda dimensiunea haosului de la petrecerea de Revelion.

Trecatorii au venit in ajutorul fortelor de ordine pentru a impiedica violuri, se arata in documentul respectiv.

"Erau cateva mii de barbati, majoritatea pareau a fi migranti, care aruncau cu artificii si sticle in multime", povesteste un politist in raportul publicat de presa germana. Acesta mai spune ca, atunci cand a ajuns la petrecerea de Anul Nou, a gasit oameni speriati si copii plangand, in stare de soc. Grupuri de cate 20-30 de tineri au profitat de haos pentru a agresa si jefui peste 100 de femei.

"Incercau sa ne atinga mai stiu eu pe unde. Ne-au luat tot ce aveam in buzunare."

Politistii au fost depasiti de multitudinea agresiunilor ce aveau loc simultan, mai arata raportul publicat in presa.

Barbat: "Am vazut persoane care erau agresate si indivizi care aruncau cu artificii in multime. Am venit si noi in ajutorul politistilor."

Angela Merkel a vorbit despre incidentele de la Koln cand a aparut in fata jurnalistilor, alaturi de premierul Dacian Ciolos.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: "Ce s-a intamplat de Anul Nou este inacceptabil. Trebuie sa vedem daca sistemul deportarilor functioneaza cum trebuie, pentru a le arata celor care vin aici ca trebuie sa respecte legea."

Autoritatile germane insista ca agresorii nu sunt migranti sositi in ultimele luni in Germania, dar presa ar fi aflat contrariul. Agresiuni asemanatoare celor din Koln au avut loc si la Hamburg, Stuttgart si Frankfurt, dar si in Finlanda si Elvetia.

Politia din Helnsinki a inregistrat trei cazuri de agresiune sexuala, in cea mai mare gara din oras, unde erau adunati aproximativ o mie de solicitanti de azil. Autoritatile vorbesc de un numar neobisnuit de mare de cazuri de hartuire, inregistrat in capitala in noaptea dintre ani.

Agresiuni sexuale comise impotriva femeilor in Elvetia

Agresiuni sexuale impotriva femeilor, comparabile cu cele care au avut loc la Koln in Germania, au fost comise si la Zurich in noaptea de Anul Nou, a anuntat joi politia elvetiana intr-un comunicat, informeaza AFP.

'Au fost depuse mai multe plangeri pentru agresiuni sexuale si jafuri', se spune in comunicat, in care se face o paralela cu evenimentele semnalate in mai multe orase germane.

Politia elvetiana, care a declansat o ancheta, a lansat un apel catre martori si le-a cerut altor eventuale victime sa vina sa depuna plangere.

Aproximativ 25 de jafuri au fost semnalate in timpul noptii de 31 decembrie la Zurich, in timp ce in jur de 120.000 de persoane se aflau in jurul lacului din oras.

In anchetarea acestor jafuri, politia a descoperit ca mai multe victime au relatat si despre agresiuni si violente sexuale. sase femei au declarat ca au fost incercuite si pipaite de 'mai multi barbati cu pielea inchisa', care s-au ascuns apoi in multime.


VIDEO PROTVPLUS.RO