"Scandalul de coruptie va continua." Ce scriu agentiile de presa internationale despre respingerea motiunii

12-06-2015 16:50


victor ponta - agerpres

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Victor Ponta, respinsa vineri, a facut subiectul mai multor relatari ale agentiilor de presa internationale, Bloomberg si AFP notand ca scandalul de coruptie care il vizeaza pe premierul Romaniei va continua.

"Premierul Romaniei surpravietuieste motiunii de cenzura, iar scandalul de coruptie va persista", titreaza agentia Bloomberg.

"Premierul Romaniei a reusit sa invinga motiunea de cenzura impotriva Guvernului pe care il conduce. Aceasta situatie probabil nu va stinge criza in care este implicat. Victor Ponta "este supus presiunilor pentru a demonstra angajamentul de combatere a coruptiei. Uniunea Europeana, care nu a permis Romaniei sa adere la Spatiul Schengen nici macar la opt ani de la admiterea in Blocul comunitar, monitorizeaza situatia coruptiei din Romania. Statele Unite au transmis saptamana trecuta, in momentul anuntarii anchetei in cazul lui Victor Ponta, ca «legea trebuie aplicata in mod egal pentru toata lumea»", subliniaza Bloomberg.

De asemenea, Reuters scrie: "Guvernul Romaniei supravietuieste unei motiuni de cenzura lipsita de incredere in Parlamentul Romaniei, asa cum se astepta vineri, asigurandu-i premierului imunitatea politica intr-o invesitgatie penala".

"Parlamentul a blocat urmarirea penala pe numele lui Ponta, pentru conflict de interese, atragand mai multe critici asupra tarii din UE cu privire la lupta anti-coruptie. Ponta a negat orice ilegalitate", mai arata Reuters.

"Romania este considerata una dintre cele mai corupte state din UE si sistemul de justitie este sub monitorizare speciala. In timp ce procurorii sai au castigat laude de la executivul UE, parlamentul are un record neuniform de aprobare a cererilor de urmarire penala", mai arata Reuters.

"Premierul Romaniei, suspectat de coruptie, supravietuieste motiunii de cenzura", scrie agentia Associated Press. "Primul-ministru al Romaniei, suspectat de acte de coruptie, inclusiv de spalare de bani si conflict de interese, a supravietuit cu usurinta unei motiuni de cenzura", relateaza AP.

"Parlamentul Romaniei a respins vineri o motiune de cenzura impotriva Guvernului social-democratului Victor Ponta, un vot care ii permite sa ramana la putere dar care nu rezolva criza provocata de problemele sale cu justitia", comenteaza Agentia France Presse.

Sursa: StirilePROTV

VIDEO PROTVPLUS.RO