Afacerile lui Donald Trump infloresc de la o zi la alta. Cum a ajuns hotelul din Washington atat de solicitat de diplomati


Ultimul update: Luni 12 Decembrie 2016 00:14
Data publicarii: Vineri 09 Decembrie 2016 08:13
Categorie: Stiri externe
hotel Trump

Hotelul de 212 milioane de dolari din Washington, inaugurat recent de Trump, primeste tot mai multi oaspeti, inclusiv numerosi diplomati straini banuiti ca ar cauta astfel sa intre in gratiile noului lider american.

De aici si teama ca va aparea un conflict de interese, dupa ce Trump va prelua oficial fraiele presedintiei. Desi in trecut a precizat ca in acel moment toate afacerile se vor afla in mainile copiilor lui.

Hotelul de cinci stele functioneaza in sediul istoric al postei din Washington D.C. si se afla la doar cativa pasi de Casa Alba. In ultimele zile, a gazduit doua evenimente importante: ziua regatului Bahrain, la care au fost invitati numerosi diplomati si oficiali americani. Si un eveniment pregatit de o organizatie care are legaturi cu echipa insarcinata cu tranzitia la Casa Alba. Vicepresedintele Mike Pence a fost invitat de onoare.

Mike Pence, vicepresedintele ales al Statelor Unite: "Le spun adesea oamenilor ca, lasand la o parte numeroasele zero-uri, eu si Donald Trump avem multe in comun."

In septembrie, cand hotelul a fost inaugurat cu surle si trambite de Donald Trump, unii au fost dezamagiti.

Donald Trump, presedintele ales al Statelor Unite: "Aceasta este cea mai ravnita proprietate din Washington DC, are cea mai buna amplasare."

Afacerile au luat insa un avant impresionant dupa ce proprietarul a fost ales presedinte. Hotelul este rezervat aproape la intreaga lui capacitate in sezonul sarbatorilor si pentru weekendul de la finalul lui ianuarie, cand Trump va fi investit presedinte.

Intre timp, sunt programate numeroase evenimente la care vor participa diplomati straini. Un exemplu este petrecerea de Hanukah, organizata de ambasada Azerbaijanului, in colaborare cu mai multe asociatii evreiesti.

Ann Toback, analist: "Ei spun ca aceasta petrecere este o celebrare a libertatii si a diversitatii. Insa cand compari aceste concepte cu mesajul campaniei lui Trump iti dai seama ca ele se contrazic."

Au fost diplomati care au recunoscut ca folosesc serviciile hotelului pentru a oferi o dovada de prietenie fata de presedintele ales. Altii insista ca hotelul ofera servicii impecabile si preturi avantajoase.

Chiar daca lucrurile ar sta asa, problema este ca legea fundamentala americana stipuleaza ca niciun functionar din administratia publica nu are voie sa faca profit de pe urma relatiilor cu oficiali straini.

Richard Painter, analist: "Presedintele Statelor Unite nu poate fi patron de hotel, mai ales unul care gazduieste diplomati straini."

In plus, in actul de inchiriere pe sase decenii a cladirii se arata clar ca niciun oficial ales nu are voie sa aiba numele pe contract sau sa detina actiuni intr-o afacere anexa.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO