Operațiune de amploare după dronele care au blocat Gatwick. Armata le va doborî


Ultimul update: Vineri 21 Decembrie 2018 14:13
Data publicarii: Vineri 21 Decembrie 2018 09:08
Categorie: Stiri externe

Aeroportul Gatwick a rămas închis pe timpul nopţii şi nu e deocamdată clar când de se va redeschide. O dronă care a intrat în zona de siguranţă a blocat traficul încă de miercuri seară.

Zborurile au fost reluate parțial, pentru că aparatul a reapărut şi joi de mai multe ori. Sunt afectaţi peste 10.000 de pasageri. Poliţia, ajutată de armată, „vânează" drona şi îl caută pe individul care o operează, şi care riscă cinci ani de închisoare.

„Aeroportul Gatwick este deschis și un număr limitat de aeronave sunt programate să decoleze și să aterizeze. Pasagerii sunt sfătuiți să verifice situația zborului lor înainte să vină la aeroport, întrucât decolările și aterizările vor înregistra întârzieri și anulări”
, au anunțat vineri dimineața reprezentanții aeroportului, pe Twitter.

Oficialii aeroportului spun că individul care operează drona pare că se joacă de-a şoarecele şi pisica.

Chris Woodroofe, purtătorul de cuvânt al aeroportului: „De fiecare dată când ne pregătim să redeschidem pista, drona îşi face din nou apariţia."

A dispărut, însă, înainte ca poliţiştii să dea de urmele celui care o opera.

Chris Grayling, ministrul britanic al Transporturilor: E clar că vorbim de o dronă de dimensiuni mari, nu una din cele de plastic pe care le folosim în grădină. E în mod clar un act deliberat."

Joi seară, poliţia a cerut ajutorul armatei, care a adus echipamente speciale pe aeroport pentru doborârea dronei.

Martin Brunt, corespondent Sky News: „Incidentul e unul extraordinar, dar la fel e şi mobilizarea de forţe. Trei ministere, al Transporturilor, Apărării şi Justiţiei, sunt implicate în anchetă, alături de 20 unităţi de poliţie şi serviciul de securitate al aeroportului."

Simon Calder, jurnalist: „N-am văzut niciun aeroport din lume afectat într-o asemenea măsură de drone. Cine face asta a vizat intenţionat cel mai aglomerat aeroport din lume cu un singur terminal, la un moment când presiunile sunt foarte mari."

Mii de pasageri s-au trezit că trebuie să-şi amâne, sau să-şi anuleze în ultimul moment, planurile de vacanţă.

Turist: „Urma să ne vizităm familia şi prietenii din Denver, dar acum nu ştiu dacă vom reuşi să ajungem la ei.”

Într-o încercare de a fluidiza traficul, autorităţile au ridica restricţiile impuse pe timpul nopţii pe aeroporturile Heathrow şi Luton.

Numărul incidentelor care implică drone, pe aeroporturile britanice, a ajuns de la zero în 2013 la 100, anul trecut, pe măsură ce aceste dispozitive au câştigat popularitate. Guvernul britanic a anunţat că plănuieşte să înăsprească reglementările în domeniu, inclusiv impunând utilizatorilor o limită de vârstă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Al doilea aeroport din Marea Britanie, închis temporar din cauza dronelor
Haos pe aeroportul londonez Gatwick, după ce ecranul care afișează zborurile s-a defectat
Bărbat călcat de avion, pe pista aeroportului Gatwick. Cum ajunsese acolo
VIDEO PROTVPLUS.RO