Alarma falsa pe aeroportul din Los Angeles. Un barbat costumat in Zorro, arestat dupa ce pasagerii au auzit "focuri de arma"

29-08-2016 07:52

Un barbat in costum de Zorro a fost arestat pe aeroportul din Los Angeles in urma unei alerte false privind posibile focuri de arma in cursul noptii de duminica spre luni.

Autoritatea aeroportuara a confirmat reinceperea operatiunilor dupa ce toate terminalele au fost perchezitionate si declarate sigure, relateaza CNN.

“Informatiile privind focuri de arma la LAX (codul aeroportului din Los Angeles - n.red.) s-au dovedit a fi doar zgomote puternice. Nu au existat focuri de arma, nici raniti. Ancheta continua pentru localizarea sursei” acestor zgomote, a scris pe contul de Twitter un purtator de cuvant al politiei din metropola californiana, Andy Neiman.

Administratia aeroportului din Los Angeles a precizat, tot pe Twitter, ca “un individ costumat in Zorro a fost retinut de politie” si ca mai multe terminale au fost perchezitionate, declarate sigure si apoi redeschise. Nu se stie inca daca exista vreo legatura intre barbatul costumat in Zorro si alerta falsa.

Administratia anuntase anterior ca sectoarele de plecari si sosiri ale terminalului central fusesera inchise.

Zvonurile privind un schimb de focuri au provocat panica pe aeroport, dupa cum a relatat postul NBC pe site-ul sau. Numerosi pasageri s-au precipitat pe pista dupa ce politia a intervenit in urma unei apel de urgenta.

Un ordin de mentinere la sol a avioanelor in directia Los Angeles a fost ridicat, mai vizand doar zborurile aflate “la cel mult o ora de LAX”, a precizat pentru AFP un purtator de cuvant al FAA, autoritatea americana de transport aerian.

Aeroportul din Los Angeles, al doilea cel mai populat oras din SUA, se afla pe locul al 7-lea in lume in ce priveste traficul de pasageri
 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO