Adolescenta care a injunghiat un politist german in Hanovra avea legaturi cu ISIS. Ce au descoperit procurorii despre ea


Ultimul update: Luni 18 Aprilie 2016 07:15
Data publicarii: Vineri 15 Aprilie 2016 18:11
Categorie: Stiri externe
Safia S.

O adolescenta de 15 ani care a injunghiat un politist in Hanovra, Germania, in februarie este suspectata de sustinere a unui organizatii teroriste, care ar fi convins-o sa comita atacuri sinucigase in Germania, relateaza Bild.

Tanara prezentata de presa germana drept Safia S. a injunghiat in gat cu un cutit un politist in gara din Hanovra pe 26 februarie. Ea se afla in custodia politiei germane tentativa de crima si comitere de agresiuni fizice grave.

Potrivit Bild, procurorii germani au dezvaluit vineri ca fata de origine germano-marocana "a adoptat ideologia radicala jihadista" si a avut contacte online cu membri ISIS din Siria.

Adolescenta a fost plasata joi in detentie, fiind acuzata de tentativa de omor, lovituri si ranire, precum si de sprijin fata de o organizatie terorista straina, a explicat Parchetul federal.

Safia S. a fost in ianuarie 2016 la Istanbul, unde ar fi stabilit contacte cu doi membri ai Statului Islamic pentru a merge in Siria, inainte ca mama ei s-o readuca in Germania. Potrivit anchetei, in Turcia, tanara s-a lasat convinsa ''sa intreprinda o actiune de martir'' pentru Statul Islamic, ceea ce ar fi determinat-o sa recurga la gestul sau din 27 februarie.
 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO