Detalii despre întâlnirea dintre Kim Jong-un și Trump. Ce vor discuta la Hanoi


Ultimul update: Marti 26 Februarie 2019 21:24
Data publicarii: Marti 26 Februarie 2019 18:24
Categorie: Stiri externe

Donald Trump şi Kim Jong Un au ajuns la Hanoi, oraşul în care este organizată a două lor întâlnire. Primele discuţii vor avea loc miercuri, când cei doi vor participa şi la o cină oficială.

Înainte de plecare, Trump a declarat că el se înţelege perfect cu dictatorul nord-coreean. Asta deşi propriile sale servicii secrete spun că acesta n-a mişcat un deget în direcţia de-nuclearizării. Dimpotrivă, Coreea de Nord şi-a mărit o bază de testare a rachetelor balistice.

Kim Jong Un a fost întâmpinat cu flori și covorul roșu, în gara de la granița Chinei cu Vietnamul. Străbătut pe calea ferată, drumul a durat 47 de ore!

Fumător înrăit, Kim Jong Un a mai coborât din când în când din tren pentru o... pauză de țigară. Iar sora lui a avut grijă ca el să aibă mereu în apropiere o scrumieră.

Din orașul de frontieră, Kim Jong Un a plecat cu mașina spre Hanoi.

Capitala Vietnamului n-a fost aleasă întâmplător pentru această a două întâlnire a președintelui american cu liderul nord-coreean.

Will Ripley, corespondent CNN: "Orașul a fost reconstruit. Un miracol economic s-a produs aici în Vietnam, ca rezultat al normalizării relațiilor cu Statelor Unite și aceasta este poate o lecție pentru liderul nord-coreean Kim Jong-un."

Dacp prima întâlnire dintre Trump și Kim a fost istorică doar pentru că... a avut loc, de data aceasta lumea așteaptă rezultate concrete.

Bruce Klingner, fost analist CIA pentru Coreea: "Întrebarea e cât de mult coboară SUA ștacheta față de cererile sale anterioare pentru a obține un succes. Declarațiile președintelui și secretarului de stat indică o mai mare receptivitate pentru semnarea unei declarații de pace decât există înainte. De asemenea, pare să existe o disponibilitate de a reduce sancțiunile înaintea denuclearizării totale, așa cum cerea înainte administrația."

Ar fi victoria diplomatică la care Kim Jong Un speră, potrivit analiștilor, în timp ce Trump a declarat că s-ar mulțumi cu angajamentul opririi testelor nucleare pe viitor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

Momentul bizar in care un bodyguard alearga alarmat in spatele lui Kim. Ce observase
Kim Jong-Un a oprit trenul blindat ca să fumeze în gară. Cine i-a cărat scrumiera
Avertismentul analiștilor cu privire la Kim Jong-un:
FULLSCREEN
Detalii despre întâlnirea dintre Kim Jong-un și Trump. Ce vor discuta la Hanoi
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO