Acuzații grave la adresa NATO: Ce s-ar ascunde în ajutoarele umanitare pentru Venezuela


Ultimul update: Sambata 23 Februarie 2019 11:38
Data publicarii: Sambata 23 Februarie 2019 11:29
Categorie: Stiri externe
Venezuela

SUA iau în calcul posibilitatea de a cumpăra arme dintr-o țară est-europeană pentru a le oferi opoziției din Venezuela, susține purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din Rusia, Maria Zaharova.

"Avem informații că firme din Statele Unite și din țări aliate NATO iau în calcul posibilitatea de a cumpăra o cantitate însemnată de arme dintr-o țară din Europa de Est, pentru ca apoi să le furnizeze opoziției din Venezuela. Vor fi cumpărate arme de asalt, lansatoare de grenade, lansatoare de rachete și muniție pentru sisteme de artilerie și alte tipuri de arme mai ușoare. Deci, despre asta este vorba atunci când vorbesc de trimiterea de ajutoare umanitare", a declarat Maria Zaharova.

Zaharova a mai spus că SUA și aliații săi intenționează să folosească aeronave de marfă aparținând unui transportator internațional pentru a livra mai multe transporturi de arme către Venezuela la începutul lunii martie, "printr-o țară vecină", scrie agenția TASS.

"Există, de asemenea, o urmă a Ucrainei în acest plan. În particular, este vorba despre implicarea companiei Antonov, din câte am înțeles până acum", a subliniat diplomatul rus.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: TASS

VIDEO PROTVPLUS.RO