Acuzat de legaturi cu Kremlinul, Paul Manafort, seful de campanie al lui Donald Trump, a demisionat

Dată publicare: 19-08-2016 20:24
Dată actualizare: 22-08-2016 07:04


Donald Trump

Paul Manafort, seful de campanie al candidatului republican la presedintia SUA, Donald Trump, a demisionat, a anuntat vineri acesta din urma, la doua zile dupa ce si-a remaniat echipa de campanie.

Anunbtul vine in contextul sondajelor care arata ca in optiunile de vot se afla in continuare in urma contracandidatei sale, democrata Hillary Clinton, relateaza Agerpres.

Dupa remanierea echipei, Manfort ramasese directorul acesteia, dar a parut totusi marginalizat odata cu includerea in aceasta echipa a unei noi responsabile de campanie, Kellyanne Conway, si a unui director general, Steve Bannon.

“In aceasta dimineata, Paul Manafort si-a prezentat demisia si am acceptat-o. Ii sunt foarte recunoscator pentru munca sa excelenta care ne-a ajutat sa ajungem unde suntem astazi, mai ales pentru activitatea sa care ne-a ghidat in procesul conventiei delegatiei”, a mentionat Trump intr-un comunicat citat de AFP. “Paul este un adevarat profesionist si ii doresc numai succes”, a adaugat candidatul republican.

Potrivit editiei de luni a cotidianului New York Times, Paul Manafort ar fi beneficiat de fonduri ilegale de milioane de dolari in numerar din partea fostului presedinte ucrainean Viktor Ianukovici.

Manafort a negat ca ar fi primit fonduri ilegale in cariera sa si a afirmat ca nu a lucrat niciodata nici pentru guvernul rus si nici pentru cel ucrainean. El a recunoscut totusi ca firma sa de lobby a avut activitati si in Ucraina pana la alegerile parlamentare din octombrie 2014.
 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO