Actorului Gerard Depardieu i s-a propus postul de ministru al Culturii in republica rusa Mordovia

06-01-2013 18:26

VIDEO. Actorul Gerard Depardieu, care a primit cetatenie rusa, a fost intampinat cu elogii in republica rusa Mordovia, unde i s-a propus postul de ministru regional al Culturii si i s-a oferit o locuinta, informeaza AFP.

La coborarea din avion pe aeroportul din Saransk, un oras de 300.000 de locuitori si capitala Republicii Mordovia (la 640 de kilometri est de Moscova), Depardieu a fost intampinat cu fanfara de guvernatorul regiunii federale Volga si de femei imbracate in costume traditionale.

"Gérard Depardieu a fost primit ca un erou la Saransk", a declarat un jurnalist local, precizand ca actorul a venit sa celebreze Craciunul rusesc, serbat pe stil ortodox vechi pe 7 ianuarie.

"Sunt foarte multumit, este foarte frumos aici", a declarat Depardieu, conform agentiei Interfax. Gérard Depardieu s-a intalnit sambata, in statiunea Soci (pe litoralul rus al Marii Negre), cu presedintele Rusiei, Vladimir Putin, ocazie cu care a primit pasaportul rus.

"Aceasta scurta intrevedere a avut loc sambata seara la resedinta prezidentiala de la Soci", a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Vladimir Putin i-a acordat joi cetatenia rusa actorului francez Gérard Depardieu, care a decis sa plece din Franta in semn de protest fata de cresterea impozitelor pentru cetatenii bogati. Gérard Depardieu, un star al cinematografiei franceze, a anuntat ca decizia Consiliului Constitutional (CC) francez de anulare a legii privind cota de impozitare de 75% impusa bogatilor "nu schimba cu nimic" decizia sa de a se muta in Belgia si a cere cetatenie rusa. Mutarea lui Gérard Depardieu la Néchin, un sat belgian din apropiere de frontiera franceza unde locuiesc emigranti bogati, a provocat polemici vehemente in Franta.


VIDEO PROTVPLUS.RO